Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

10 παράξενα κτίρια


Υπάρχουν πολλά παράξενα κτίρια, γήπεδα, σπίτια κ.ά. στον κόσμο που προσελκύουν την προσοχή των περαστικών. Η λίστα που ακολουθεί και περιλαμβάνει 10 παράξενα κτήρια σίγουρα δεν είναι η μοναδική, αλλά και λείπουν πολλά ακόμα, καθώς ο εγκεντρισμός ορισμένων δεν έχει όρια.Δείτε ακόμη:
10 έξυπνες προσόψεις καταστημάτων
10 παράξενα στάδια και γήπεδα
12 παράξενα γλυπτά
8 σπίτια που χτίστηκαν από φθόνο
Μεταμοντέρνα αρχιτεκτονικά μνημεία που αξίζει να δείτε

Torre Galatea, Ισπανία (φωτογραφία πάνω)
Το Torre Galatea είναι το θέατρο και το μουσείο του Νταλί που πήρε το όνομα του προς τιμήν της συζύγου του και μούσας του Gala. Το αρχικό κτίριο στέγαζε ένα θέατρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σαλβατόρε Νταλί και ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που εκτέθηκε η τέχνη του. Το θέατρο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου και παρέμεινε ερείπιο, μέχρι που μετατράπηκε σε μουσείο.


Errante Guest House, Χιλή


Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον παράξενο ξενώνας στη Χιλή, αλλά είναι ασυνήθιστο κτίριο.


Stone House, Πορτογαλία


Είναι χτισμένο στο όρος Fafe στην Πορτογαλία. Δύο πέτρες που συνδέονται μεταξύ τους δημιουργούν ένα πολύ παράξενο αλλά και όμορφο κατοικήσιμο σπίτι.


Wonderworks, ΗΠΑ


Το WonderWorks είναι ένα οικογενειακό θέαμα που επικεντρώθηκε σε επιστημονικά εκθέματα σε 4 μέρη των ΗΠΑ. Κάθε μέρος διαθέτει πάνω από 100 διαδραστικά εκθέματα από το διάστημα, τη φυσική και τα μαθηματικά, που παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο. Προσφέρονται επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι επιχειρήσεις στεγάζονται σε κτίρια που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε, να φαίνεται πως το κτίριο αναποδογυρίστηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Hang Nga Guest House (Τρελό Σπίτι), Βιετνάμ


Ο Ξενώνας Hang Nga γνωστός και σαν το "Τρελό Σπίτι", είναι ένα αντισυμβατικό κτίριο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Βιετναμέζο αρχιτέκτονα Dang Viet Nga in Đà Lạt. Περιγράφεται σαν "παραμυθένιο σπίτι" και στο σύνολο του μοιάζει με ένα γιγαντιαίο δέντρο, που ενσωματώνει διάφορα γλυπτά όπως ζώα, μανιτάρια, ιστούς αράχνης και σπηλιές. Ο Nga αντλεί την έμπνευση του από τον Αντόνι Γκαουντί, και οι επισκέπτες βλέπουν πολλά κοινά με τα έργα του Νταλί και του Ντίσνεϊ.


Gangster House, Ρωσία


Το πιο ψηλό, ξύλινο σπίτι στη Ρωσία, χτίστηκε το 1995 από τον εκατομμυριούχο Nikolai Sutiagin. Αυτό το 12όροφο κτίριο είχε ύψος 38 μέτρα και είχε ένα ξεχωριστό λουτρό 3 ορόφων. Διέθετε μια αίθουσα μπιλιάρδου, αίθουσα χορού, και πολλά σαλόνια. Όταν τον ρώτησαν γιατί έκτισε αυτό το "κάστρο", είπε ότι ήθελε να βλέπει τη θάλασσα, κάτι που το κατάφερε ατενίζοντας την Λευκή Θάλασσα 40 χλμ. μακριά από τον Αρχάγγελο, όπου βρισκόταν το κτίριο. Το 2008 το σπίτι κατεδαφίστηκε με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου.


Friendly Alien, Αυστρία


Το Kunsthaus Graz, Kunsthaus Grazer, ή Graz Art Museum χτίστηκε ως μέρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2003 και έκτοτε έχει γίνει αρχιτεκτονικό ορόσημο για το Γκρατζ της Αυστρίας. Ονομάστηκε "Friendly Alien" (Φιλικό για τους Εξωγήινους) από τους δημιουργούς του για προφανή λόγο.


Το σπίτι με την τρύπα, Τέξας, ΗΠΑ


Το "Hole house" ή "Τούνελ" ήταν μια δημιουργία δυο καλλιτεχνών οι οποίοι αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα σπίτι που θα κατεδαφιζόταν σε έργο τέχνης. Δημιούργησαν μια τρύπα που περνάει μέσα από το σπίτι και καταλήγει στην πίσω αυλή και έτσι το κτίριο μοιάζει σαν να πέφτει μέσα της. Τελικά το κτίριο κατεδαφίστηκε το 2005.


Το σπίτι στο νεκροταφείο Highgate, Αγγλία


Το σπίτι από μόνο του δεν είναι ασυνήθιστο, αντιθέτως είναι πολύ μοντέρνο και βλέπει από ψηλά ... το νεκροταφείο της περιοχής.


Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, Καναδάς


Είναι το μεγαλύτερο μουσείο του Καναδά με εκθέματα του παγκόσμιου πολιτισμού και της φυσικής ιστορίας. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο μουσείο στη Βόρεια Αμερική και διαθέτει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντικείμενα και πάνω από 40 γκαλερί. Έχει ξεχωριστές συλλογές δεινοσαύρων, έργα τέχνης από την Εγγύς Ανατολή, την Αφρική, την Ανατολική Ασία, την ευρωπαϊκή ιστορία και την ιστορία του Καναδά. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο με απολιθώματα σχιστόλιθου με περισσότερα από 150.000 δείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου