Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

12 παράξενα γλυπτά

Το άγαλμα του St. Wenceslas με ένα ανάποδο άλογο από τον David Cerny στην Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας

Τι μπορεί να σκέφτονταν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα παρακάτω αγάλματα;



Cumulus από την Miriam Lenk


Από τον Τσέχο γλύπτη David Cerny


"Vigelandsparken" στο Όσλο της Νορβηγίας


Αυτό το αμφιλεγόμενο έργο τέχνης δημιουργήθηκε από τον πιο διάσημο Ιταλό εν ζωή καλλιτέχνη, Maurizio Cattelan. Το γλυπτό -επισήμως με τίτλο L.O.V.E., αλλά ευρέως γνωστό ως Το Μεσαίο Δάχτυλο- έχει το σχήμα ενός τεράστιου χεριού και είναι από μάρμαρο Carrara -το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούσε ο Μιχαήλ Άγγελος.


Κρεμασμένο Άγαλμα, Πράγα, Τσεχία. Πρόκειται για ένα χάλκινο άγαλμα που κρέμεται από ένα κτίριο και συμβολίζει την πτώση του κομμουνισμού.


Αυτό το γιγαντιαίο άγαλμα του επτάμηνου μωρού από τον καλλιτέχνη Marc Quinn, ονομάζεται «Planet» και βρίσκεται στο Derbyshire της Αγγλίας.


Μια αγελάδα που λειώνει στη Βουδαπέστη.


De Vaartkapoen από τον Tom Franzen, έξω από την Communauté Française (Γαλλική Κοινότητα) στο Molenbeek του Βελγίου. Πρόκειται για ένα γλυπτό που αποτίει φόρο τιμής στην αναρχική πλευρά των Βρυξελλών. Ο τίτλος είναι ένας λαϊκός ιδιωματισμός όσων γεννήθηκαν στο Molenbeek. "De Vaart" σημαίνει "το κανάλι" και "kapoen" σημαίνει "αναιδής".


Ένα 30 μέτρων από χυτό αργίλιο γλυπτό που αναδύεται από τη γη, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Ο βραχίονας υψώνεται 5,20 μέτρα στον αέρα, ενώ το στόμα είναι μονίμως σε μια σιωπηλή κραυγή. Το Ξύπνημα -όπως ονομάζεται το γλυπτό- δημιουργήθηκε από τον J. Seward Johnson, Jr, για την 1980 International Sculpture Exhibition and Conference (Διεθνής Έκθεση Γλυπτών και Συνέδριο του 1980). Το 2008, το δημοφιλές γλυπτό αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στην αμμώδη παραλία στο National Harbor, ένα νέο τουριστικό προορισμό στον ποταμό Potomac.


Ένα κορίτσι με σηκωμένη τη φούστα του και το σκύλο του στο Μακάο.


Επιβήτορες που παλεύουν στο Crazy Horse Memorial στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου