Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κομήτης απείλησε με καταστροφή τη Γη το 1883;

Το 1883 όταν οι ειδικοί είδαν τη φωτογραφία, θεώρησαν πως επρόκειτο για UFO. Ωστόσο, ύστερα από προσεκτική μελέτη, σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το 1883 ένας τεράστιος κομήτης έφθασε πολύ κοντά στο να καταστρέψει τη Γη, όπως ακριβώς και ο κομήτης που επέφερε το τέλος των δεινόσαυρων.

Ο Μεξικανός αστρονόμος José Banilla ήταν εκείνος που παρουσίασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, όπου ένα αντικείμενο περνά μπροστά από τον ήλιο στις 12 Αυγούστου 1883.

Όταν δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «L'Astronomie» το 1885 όλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για εξωγήινους. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Univeridad Nacional Autónoma de México, πιθανολογείται ότι επρόκειτο για κομήτη που απειλούσε τη Γη με καταστροφή.

Μελετώντας τη φωτογραφία του Bonilla, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ο κομήτης απείχε από τη Γη περίπου 8.000 χλμ. κι επιπλέον ότι προσομοίαζε στον κομήτη που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινόσαυρων. Επίσης, πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος κομήτης είχε το μέγεθος της σελήνης του Άρη, του Δήμου.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, όπως ήταν φυσικό, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση επειδή αν ο κομήτης είχε καταστραφεί τόσο κοντά στη Γη, θα έπρεπε να ακολουθήσει βροχή μετεωριτών, κάτι που όμως δεν σημειώθηκε εκείνη την εποχή.

πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου