Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο καυτές ερωτικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου

Αίμα και Πάθος - The Hunger (1983)


Ένα ορόσημο για την Goth κουλτούρα, το The Hunger είναι βουτηγμένο στο σεξ, από την πρώτη ερωτική σκηνή που ανοίγει το φιλμ και που βρίσκει την βρικόλακα Μίριαμ Μπλέιλοκ (Κατρίν Ντενέβ) και τον εραστή της Τζον (Ντέιβιντ Μπόουι) να δαγκώνουν δύο θαμώνες ενός club, μέχρι αργότερα την σκηνή της αποπλάνησης ανάμεσα στην Μίριαμ και την Σάρα Ρόμπερτς (Σούζαν Σάραντον), την γιατρό που την έχει ιντριγκάρει το ξαφνικό γέρασμα του Τζον. Η σεξουαλική ένταση ανάμεσα στις γυναίκες μεγαλώνει κατά την διάρκεια του φιλμ και η Σάρα μάλιστα ρωτάει την Μίριαμ «Μου την πέφτετε, Μις Μπλείλοκ;». Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται σύντομα, αμέσως μετά τη στιγμή που η Σάρα χύνει κατά λάθος κόκκινο κρασί στο λευκό top της και αισθάνεται υποχρεωμένη να το βγάλει... το top της εννοούμε.



Οδός Mulholland - Mulholland Dr. (2001)


Σπάνια το σεξ στην οθόνη υπήρξε πιο ερεθιστικό και περίπλοκο, όσο στο Mullholland Drive του Ντέιβιντ Λιντς. Η Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστεί ως Μπέτι Ελμς, μία Καναδέζα ηθοποιός στο Χόλιγουντ που θα βρεθεί μπλεγμένη ερωτικά με μία γυναίκα που πάσχει από αμνησία (Λόρα Ελένα Χάρινγκ), που την φωνάζει Ρίτα. Μετά από διάφορες περιπέτειες που θα έχουν μαζί, το ζευγάρι καταλήγει να κάνει έρωτα σε μία τρυφερή σκηνή όπου η Μπέτι ομολογεί στην "Ρίτα" πως είναι ερωτευμένη με εκείνη. Η Ρίτα δεν θα πει τίποτα, αλλά θα συνεχίσει να φιλάει την Μπέτι, μία παράλειψη που θα ολοκληρώσει τη σχέση τους αργότερα όταν η ταυτότητα και των δύο γυναικών θα αμφισβητηθεί γερά.


Μετά τα μεσάνυχτα - Don’t Look Now (1973)


Εκτός από ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ, το Don't Look Now, περιέχει μία από τις πιο ερωτικές, και για την εποχή του πιο τολμηρή, ερωτική σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου. Βασισμένο στο short story της Δάφνη ντι Μοριέ, στο "Don't Look Now" πρωταγωνιστούν οι Ντόλαντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι ως το παντρεμένο ζευγάρι που θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο της κόρης του. Η πιο αμφιλεγόμενη σκηνή του φιλμ βρίσκει το ζευγάρι να κάνει έρωτα, ενώ αντιπαραθέτονται εικόνες από τους ίδιους ενώ ντύνονται για το δείπνο.

Υπήρχαν φήμες για χρόνια πως οι Κρίστι και Σάδερλαντ έκαναν πραγματικά σεξ κατά την διάρκεια του γυρίσματος, και ο συντάκτης του Variety, Πίτερ Μπαρτ υποστήριξε πρόσφατα πως το σεξ ήταν αληθινό, κάτι που όμως ο Σάδερλαντ αρνήθηκε μετέπειτα σε μία δήλωσή του.


Μαύρος Κύκνος - Black Swan (2010)


H πιο καυτή ερωτική σκηνή του 2010 δεν συνέβη καν. Δηλαδή, περίπου. Στο Black Swan, η Νάταλι Πόρτμαν παίζει την Νίνα Σάγιερς, μία φιλόδοξη μπαλαρίνα της Νέας Υόρκης που βρίσκεται σε ανταγωνισμό για τον lead ρόλο του κύκνου σε μία παραγωγή του κλασικού μπαλέτου, Η Λίμνη των Κύκνων. Η Νίνα απεικονίζεται ως ψυχρή και μειλίχια, σε αντίθεση με την αντίπαλό της Λίλι (Μίλα Κούνις), που είναι μία λιγότερο τέλεια από τεχνικής άποψης χορεύτρια, που όμως ενσαρκώνει την σκοτεινή αισθαντικότητα του ρόλου του Μαύρου Κύκνου. Η κόντρα/έλξη τους καταλήγει σε μία ερωτική σκηνή που αποδεικνύεται πως συνέβη μόνο στην φαντασία της Νίνα.


Εννιάμισι Εβδομάδες - 9 1/2 weeks (1986)


Δεν είναι ένα ιδιαίτερα καλό φιλμ, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σεξουαλική ορμή του Nine ½ Weeks του Άντριαν Λιν. Ο Μίκι Ρουρκ και η Κιμ Μπάσιντζερ πρωταγωνιστούν ως οι Τζον και Ελίζαμπεθ, καριερίστες στη Νέα Υόρκη που ξεκινούν μία σύντομη αλλά παθιασμένη σχέση που δοκιμάζει τα σεξουαλικά τους όρια. Ίσως η πιο ερωτική σκηνή είναι εκείνη που ο Τζον προτρέπει την Ελίζαμπεθ να δοκιμάσει διάφορα φαγητά χωρίς να κοιτάζει, ενώ το "Bread and Butter" των The Newports παίζει στο background. O παιχνιδιάρικος τρόπος που ο Τζον ταΐζει την Ελίζαμπεθ φράουλες, κρασί, ακόμα και σιρόπι για τον βήχα είναι αστείος και μαζί έντονος.


Αληθινά Ψέμματα - True Lies (1994)


Το σεξ είναι στην ουσία αρκετά αστείο και το ερωτικό συναντά το ξεκαρδιστικό στο True Lies του Τζέιμς Κάμερον. Το απρόσμενα sexy σημείο είναι η σκηνή όπου ο Αμερικανός ατζέντης Χάρι Τράσκερ (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ) παριστάνει πως περιμένει τις υπηρεσίες της γυναίκας του Έλεν (Τζέιμι Λι Κέρτις), που υποτίθεται πως την έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να ξελογιάσει έναν ξένο πράκτορα. Η Κέρτις είναι το βασικό κλου της σκηνής όπου ποζάρει ως "Μισέλ", μία πόρνη που έχει πληρωθεί για να χορέψει αισθησιακά για τον πελάτη της. Ακριβώς όπως του αξίζει, η Έλεν θα χτυπήσει στο κεφάλι τον Χάρι, αφού δεν γνωρίζει την ταυτότητά του.


Επικίνδυνη ηρεμία στη Νέα Ορλεάνη - The Big Easy (1986)


Η αναμφισβήτητη χημεία ανάμεσα στον ντετέκτιβ της Νέας Ορλεάνης, Ρέμι ΜακΣουέιν (Ντένις Κουέιντ) και την βοηθό εισαγγελέα Άν Όζμπορν (Έλεν Μπάρκιν) θα φτάσει στα άκρα στο γυρισμένο στη Νέα Ορλεάνη neo-noir, The Big Easy, όταν οι δυο τους θα ξεκινήσουν τις έρευνες για κάποιες δολοφονίες. Ο ΜακΣουέιν είναι ο λίγο διεφθαρμένος αλλά και με καλή καρδιά (και έξυπνος) αστυνομικός, που φορτώνεται την Όζμπορν που τηρεί το γράμμα του νόμου. Όταν η σχέση τους θα πάρει πιο προσωπική τροπή, η Όζμπορν θα προσπαθήσει να αντισταθεί, όμως ο ΜακΣουέιν θα της πει «απλώς χαλάρωσε, καλή μου». Και αυτό αποδεικνύεται το δυνατό στοιχείο του φιλμ. Μόνο ένας βομβητής θα καταφέρει να διακόψει το άσεμνο ραντεβού τους.


Ένας Αμερικάνος λυκάνθρωπος στο Λονδίνο - An American Werewolf in London (1981)


Η τραγωγία στην αγάπη της Βρετανίδας νοσοκόμας Άλεξ Πράις (Τζένι Άγκουτερ) για τον Αμερικανό φοιτητή Ντέιβιντ Κέσλερ (Ντέιβιντ Νότον) είναι το γεγονός πως ο Ντέιβιντ θα μεταμορφωθεί σ' έναν λυκάνθρωπο την επόμενη πανσέληνο. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το ραντεβού τους στο διαμέρισμά της να είναι λιγότερο ερωτικό απ' όσο θα ήταν, αλλά η φράση της "Σε βρίσκω πολύ ελκυστικό... και λίγο θλιμμένο" ακούγεται προφητικό όταν γνωρίζεις τη μοίρα του Ντέιβιντ. Η θλίψη της περίπτωσης ωστόσο, περιορίζεται από την συμπερίληψη στο soundtrack του "Moondance" του Βαν Μόρισον.


Παγωμένα Φιλιά - Kissed (1996)


Σεξ και θάνατος έχουν υπάρξει θέματα που έχουν αναμιχθεί μεταξύ τους για εκατοντάδες χρόνια στην λογοτεχνία, την τέχνη και πιο πρόσφατα τον κινηματογράφο. Η Καναδέζα σκηνοθέτης Λιν Στόπκεβιτς κάνει πράξη αυτόν τον σύνδεσμο στο Kissed, την προσαρμογή της στο short story της Μπάρμπαρα Γκόουντι, "We So Seldom Look on Love". Η Μόλι Πάρκερ πρωταγωνιστεί ως η Σάντρα, μία όμορφη νεαρή γυναίκα που έχει εμμονή με τον θάνατο όλη της τη ζωή -"το άρωμά του, την αίσθησή του, και την ακινησία του". Με διαφορά η πιο ενοχλητική σκηνή είναι η τελετουργική και νεκροφιλική "αποπλάνηση" ενός πτώματος, που είναι τρυφερή στην απόδοσή της, όσο και ενοχλητική ως περιεχόμενο.


Η κυρία και ο ταύρος - Bull Durham (1988)


Ο Κέβιν Κόστνερ έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης κριτικής χλεύης μέσα στο πέρασμα των χρόνων, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη χημεία που υπάρχει ανάμεσα σ' εκείνον και στην συμπρωταγωνίστριά του στο Bull Durham, την Σούζαν Σάραντον. Ο Κόστνερ παίζει τον "Crash" Ντέιβις, έναν βετεράνο παίκτη του μπέιζμπολ σε μικρή κατηγορία, που αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον ανερχόμενο «Nuke» ΛαΛούς (Τιμ Ρόμπινς) για να ανέβει στη μεγαλύτερη. Ανάμεσά τους υπάρχει η Άνι Σαβόι, μία groupie του μπέιζμπολ που θα κοιμηθεί και με τους δύο (σε ξεχωριστές σκηνές), αν και οι σκηνές της Άνι με τον "Crash" είναι πιο ερωτικές, ειδικά το πέταγμα των πιάτων από το τραπέζι για να πάρουν μία πρωινή... γεύση.


Οι πονηρές μπίζνες ενός πρωτάρη - Risky Business (1983)


Μοιάζει λίγο με ζαβολιά να αποκαλέσουμε την ερωτική σκηνή του Τομ Κρουζ με την Ρεμπέκα Ντε Μορνέ μία από τις πιο sexy που έχουν γίνει ποτέ, επειδή ο Τομ παίζει τον Τζόελ, έναν μαθητή του γυμνασίου που πληρώνει την πόρνη Λάνα (Ντε Μορνέ) για να τον διασκεδάσει, την ώρα που οι γονείς του λείπουν από το σπίτι. Όμως η σκηνή ανάμεσα στον Τζόελ και την Λάνα στο τρένο L του Σικάγο είναι απρόσμενα γλυκιά.


Πες το όπως θες - Say Anything... (1989)


Εάν στα '80s υπήρξατε ένα έφηβο αγόρι που ωριμάζε, τότε θα ήταν πολύ πιθανόν να είχατε ερωτευτεί σε κάποια σημείο την ηθοποιό Αϊόνι Σκάι. Η Σκάι πρωταγωνιστεί στο "Say Anything..." ως η Ντιάν Κορτ, η αγαπημένη του Λόιντ Ντόμπλερ. Ο Λόιντ, που τον ερμηνεύει ο Τζον Κιούζακ, είναι ο απόλυτος αξιαγάπητος εκκεντρικός και πραγματικά αστείος τύπος. Έτσι όταν η Ντιάν δείχνει πραγματικά ενδιαφέρον στον Λόιντ, και φτάνει μάλιστα να τον ερωτευτεί, αυτό έδωσε σε όλους εμάς τους nerds ελπίδα πως οι έξυπνες sexy γυναίκες θα ερωτευόντουσαν και εμάς. Έτσι η τρυφερή ερωτική τους σκηνή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενώ πέφτει η βροχή, έγινε πολύ πιο special από το πόσο ταυτισμένοι ήμασταν με τον Λόιντ Ντόμπλερ εκείνη τη στιγμή. Συγνώμη εάν σας φρικάρει λίγο αυτό...


Εκτός ελέγχου - Out of Sight (1998)


Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ αναγνωρίζει πως η ερωτική σκηνή στο θρίλερ του Νίκολας Ρεγκ και του 1973, "Don't Look Now", ήταν το μοντέλο όπου βασίστηκε το ιντερλούδιο ανάμεσα στο ληστή τραπεζών Τζακ Φόλεϊ (Τζόρτζ Κλούνεϊ) και την Ομοσπονδιακή Αστυνομικό Κάρεν Σίσκο (Τζένιφερ Λόπεζ), στην προσαρμογή του στο μυθιστόρημα του Έλμορ Λέοναρντ, Out of Sight. Όπως ο Ρεγκ πηδούσε από εικόνα σε εικόνα του ζευγαριού να κάνει έρωτα και να ντύνεται για το δείπνο, έτσι και ο Σόντερμπεργκ μοντάρει εικόνες του Τζακ και της Κάρεν, ενώ συναντιόνται στο μπαρ ενός ξενοδοχείου και μετά να κάνουν έρωτα στο δωμάτιό της. Η αμοιβαία αποπλάνηση τους σιγοκαίει και σε εξιτάρει ακόμα περισσότερο επειδή ξέρεις πως είναι αναπόφευκτη.


Κλεμμένες ζωές - Taking Lives (2004)


Το ξέρατε πως κάποια στιγμή η Αντζελίνα Τζολί θα εμφανιζόταν στην λίστα, και υπήρξε μεγάλη κουβέντα για το ποια ερωτική σκηνή θα έπρεπε να συμπεριληφθεί εδώ. Με τον Αντόνιο Μπαντέρας στο Original Sin; Με την Ελίζαμπεθ Μίτσελ στο Gia; Για χάρη όμως της ατόφιας διαστροφής θα επιλέξουμε το θρίλερ του 2004, Taking Lives, όπου η Τζολί παίζει μία πράκτορα του FBI που μοιράζεται μία καυτή στιγμή με το υποτιθέμενο θύμα (Ίθαν Χοκ) ενός serial killer ακουμπώντας σε μία ντουλάπα, και αργότερα στο κρεβάτι που είναι «στρωμένο» από φωτογραφίες από τοποθεσίες εγκλημάτων. Στη συνέχεια θα καταλάβει πως δεν είναι αυτός που δείχνει...


Κάποτε στο Μεξικό - Desperado(1995)


Είναι τα σπιρούνια που μας φτιάχνουν. Ενώ οι ταινίες του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ είναι γενικώς γεμάτες δράση και στοιχεία exploitation, το Desperado, το δεύτερο από την El Mariachi τριλογία του, ρίχνει τους τόνους όσο πρέπει για να ολοκληρώσει τη νέα του φιλία ο El Mariachi (Αντόνιο Μπαντέρας) με την sexy ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου Καρολίνα (Σάλμα Χάγιεκ). Σ' ένα δωμάτιο με κεριά, οι δύο κάνουν σεξ ενώ ακούγεται το "Bella" του Κάρλος Σαντάνα και ο Μπαντέρας σέρνει το σπιρούνι της μπότας του στο σώμα της Χάγιεκ. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν γυμνά πλάνα, με τον Ροντρίγκεζ να εκφράζει την αισθαντικότητα της στιγμής μέσα από κοντινά και μεστό μοντάζ.

πηγή: gr.msn.com
φωτογραφίες: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου