Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

10 στοιχειωμένοι δρόμοι


Όλοι έχουμε ακουστά για στοιχειωμένα σπίτια, παλιά εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, αλλά και πλοία-φαντάσματα. Ο αστικός μύθος αλλά και το υπερφυσικό, όμως δεν σταματάει μόνο σ’ αυτά. Η σφαίρα των παραφυσικών φαινομένων επεκτείνεται και σε δρόμους -και γιατί όχι άλλωστε!

10 δρόμοι σε όλο τον κόσμο που τους στοιχειώνουν παράξενες οντότητες.



A75 Kinmont Straight, Νοτιοδυτική Σκωτία
Για πάνω από 50 χρόνια αυτός ο δρόμος έχει γίνει θέμα πολλών στοιχειωμάτων. Πολλές αναφορές παραφυσικών δραστηριοτήτων εκτυλίσσονται σ’ αυτόν τον δρόμο με το παρατσούκλι «The Ghost Road» (ο δρόμος φάντασμα). Πιστεύεται πως είναι ο πιο στοιχειωμένος δρόμος της Σκωτίας και έχουν αναφερθεί εκατοντάδες ανεξήγητες θεάσεις. Το 1957 ένας οδηγός είδε ένα ζευγάρι να περνάει μπροστά από το φορτηγό του και νόμισε πως τους χτύπησε. Όταν σταμάτησε δεν έβρισκε το ζευγάρι πουθενά.


Kelly Road, Ohioville, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ


Ένα τμήμα 1,6 χλμ της οδού Kelly στο Ohioville της Πενσυλβάνια είναι μια περιοχή με πολλές αναφορές για παραφυσικές δραστηριότητες και περίεργα γεγονότα. Πολλοί λένε ότι όταν τα ζώα εισέρχονται σ’ αυτό το στοιχειωμένο τμήμα του δρόμου αγριεύουν, κυνηγούν άλλα ζώα, ακόμα και ανθρώπους. Ο δρόμος είναι περιτριγυρισμένο από ένα σκοτεινό, παχύ και ανατριχιαστικό δάσος και έχουν θεαθεί λευκές εμφανίσεις και έχουν ακουστεί θόρυβοι που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Κανείς δεν είναι βέβαιος γιατί αυτό το μικρό τμήμα του δρόμου είναι στοιχειωμένο, αλλά οι θεωρίες υποδεικνύουν ότι μάλλον ευθύνονται κάποιες λατρευτικές δραστηριότητες που γινόντουσαν εκεί παλιότερα και οι κατάρες που έχουν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο πέσει στην περιοχή.


Dead Man’s Curve (η Στροφή του Νεκρού), Clermont County, Οχάιο, ΗΠΑ


Η «στροφή του νεκρού» είναι μια επικίνδυνη διασταύρωση στην επαρχεία Clermont. Ο δρόμος -που ήταν μέρος των διοδίων του Οχάιο- χτίστηκε το 1831, και έχει έναν μακρύ κατάλογο θυμάτων. Στις 19 Οκτωβρίου 1969, 5 έφηβοι έχασαν τη ζωή τους εκεί, όταν το αυτοκίνητο τους (ένα Chevrolet Impala του 1968) έπεσε με 160 χλμ/ώρα σε ένα Plymouth Roadrunner του 1969. Υπήρξε μόνο ένας επιζών (κάποιος Rick). Από τότε και πάντα την ίδια μέρα, η διασταύρωση έχει στοιχειώσει από «τον απρόσωπο άνθρωπο που κάνει ωτοστόπ», τον οποίο ο Rick έχει δει πέντε φορές. Τον περιέγραψε σαν μια κατάμαυρη σιλουέτα ανθρώπου, μια «τρισδιάστατη σιλουέτα».

Σύμφωνα με το βιβλίο «Haunted Ohio III», κάποιος φίλος του Rick, ο Todd είπε:
«Επιστρέφαμε με τον Rick από το Bethel στο Amelia. Παρατήρησα το σχήμα ενός άνδρα στην πλευρά του δρόμου. Γύρισε, σαν να έκανε ωτοστόπ με το ένα του χέρι να σηκωμένο. Φορούσε ανοιχτόχρωμο παντελόνι, μπλε πουκάμισο, είχε μακριά μαλλιά και εκεί που έπρεπε να είναι το πρόσωπο του ήταν άδειο. Κοιτάξαμε πίσω. Δεν υπήρχε κανείς».


Boone County, Ιλινόις, ΗΠΑ


Στο Belvidere του Ιλινόις υπάρχει μια διασταύρωση που έχει αναφερθούν πολλά στοιχειώματα, ιδίως η οδός Bloodspoint. Άλλες οδοί είναι οι Wheeler, Flora Church, Pearl, Poole, Sweeney, Cherry Valley, Stone Quarry, Fairdale, και Irene. Πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει λόγω μιας σειράς τραγικών και τρομακτικών γεγονότων που συνέβησαν εκεί στο παρελθόν, όπως απαγχονισμοί, αυτοκτονίες, διάφορα σιδηροδρομικά ατυχήματα και το ότι κάποτε υποτίθεται πως έμενε εκεί μια μάγισσα.


Stocksbridge By-Pass, Αγγλία


Η Stocksbridge By-pass είναι ένα παλιό τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου στην Αγγλία στο οποίο έχουν αναφερθεί πολλά στοιχειώματα. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει αναφορές για παιδιά που παίζουν αργά το βράδυ κάτω από τη γέφυρα και για έναν μοναχό που απλώς στέκεται και κοιτάζει. Μια θέαση του μοναχού προκάλεσε μια αστυνομική έρευνα η οποία τελικά δεν απέδωσε τίποτα. Άλλοι έχουν ακούσει παιδικά τραγούδια στην περιοχή, ενώ δεν υπήρχε κανείς. Υπάρχουν ακόμη και περαστικοί οδηγοί που ανέφεραν πως ξαφνικά δίπλα τους στο αυτοκίνητο καθόταν ο μοναχός!


M6 Motorway, Αγγλία


Στην Αγγλία, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι μεγάλοι δρόμοι είναι και οι πιο στοιχειωμένοι. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το δρόμο έχουν βιώσει ασυνήθιστα φαινόμενα. Ρωμαίοι στρατιώτες να παρελαύνουν, μια ανάστατη γυναίκα που προσπαθεί να κάνει ωτοστόπ και ένα φορτηγό που κινείται ανάποδα στο δρόμο!


Tuen Mun Road, Χονγκ Κονγκ


Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά δεν έχει επανασχεδιαστεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει στη σύγχρονη κυκλοφορία. Είναι πασίγνωστος για τα πολλά δυστυχήματα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι εμφανίζονται φαντάσματα ξαφνικά στη μέση του δρόμου, αναγκάζοντας τον οδηγό να παρεκκλίνει για να αποφύγει να χτυπήσει τον «άνθρωπο». Και έτσι νέα πνεύματα προστίθενται συνεχώς στην ήδη μεγάλο αριθμό των φαντασμάτων.


Highway 666, Γιούτα, ΗΠΑ


Γνωστή πλέον ως Highway 191, η διαδρομή (το έκτο παρακλάδι της περίφημης Route 66), είναι διαβόητη για τα ατυχήματα, τις παράξενες εμφανίσεις και την κακή τύχη.

Η Linda Dunning γράφει σε prairieghosts.com για ένα περιστατικό με τον σύζυγό της:
«Ο σύζυγος μου ήταν μόνος και δεν είχε δει ούτε ένα αυτοκίνητο εδώ και ώρα. Ξαφνικά, είδε ένα φορτηγό που έμοιαζε σαν να είχε πάρει φωτιά και κατευθείαν πάνω του. Το φορτηγό κινούνταν τόσο γρήγορα που έβγαιναν σπινθήρες από τις ρόδες και φλόγες από το φουγάρο. Φοβήθηκε τόσο πολύ που σταμάτησε το αυτοκίνητο και περπάτησε γύρω στα 6 μέτρα μέσα στην έρημο μακριά από το αυτοκίνητό και περίμενε να περάσει το φορτηγό. Έπειτα μπήκε στο αυτοκίνητό του και συνέχισε το δρόμο του».

Εάν δεν είναι κανείς προσεκτικό, κυνηγόσκυλα θα σας ξεσκίσουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Ένα νεαρό κορίτσι που περπατάει στο δρόμο θα εξαφανιστεί αν προσπαθήσει κανείς να το βοηθήσει. Αν κάποιος είναι μόνος μέσα στο αυτοκίνητο του, μπορεί να εμφανιστεί ένα φάντασμα στο πίσω κάθισμα.

Η Dunning συμβουλεύει:
«Πάρτε πολύ κόσμο μαζί σας και μην αφήσετε χώρο για ανεπιθύμητους επιβάτες, που μπορεί έτσι απλά να εμφανιστούν στο πίσω κάθισμα. Σταματήστε στην άκρη του δρόμου, αν ένα τεράστιο φορτηγό έρχεται καταπάνω σας. Μην είστε περίεργοι να δείτε αν υπάρχει οδηγός σε αυτό το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που περνάει μέσα στη νύχτα. Μην ψάχνετε για φώτα που αιωρούνται στον ουρανό. Να ελπίζετε να μη δείτε κανένα μικρό κορίτσι με λευκό φόρεμα. Ποτέ μη σταματήσετε σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάτι περίεργο και μην πάρετε άτομα που κάνουν ωτοστόπ. Τέλος, αν σας πλησιάζουν σκυλιά μέσα στη νύχτα, απλά συνεχίστε την οδήγηση».


A229 από το Σάσσεξ στο Κεντ, Αγγλία



«Το Νοέμβριο του 1992 ο Ian Sharpe πήγαινε από το Σάσσεξ στο Κεντ μέσω του το A229. Ένα κορίτσι με λευκό φόρεμα και «όμορφα μάτια» βρέθηκε μπροστά στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε κάτω από τους εμπρός τροχούς. Απεγνωσμένος ο Sharpe σταμάτησε το αυτοκίνητο πιστεύοντας ότι την σκότωσε.
Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο δεν βρήκε τίποτα. Κανένα κορίτσι, κανένα σώμα κανένα λευκό φόρεμα, ούτε καν κάποιο αγρίμι… κάποια αλεπού, έναν ασβό ή κάποιο κουνέλι. Τίποτα... πιστεύω πως το πιάσατε».

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, αυτός ο δρόμος δεν συνιστάται καθώς είναι ίσως ο πιο στοιχειωμένος δρόμος της Αγγλίας. Η τοπική χωροφυλακή είναι εξοικειωμένη με κλήσεις διαφόρων ανθρώπων που έχουν πατήσει πεζούς, πιο συγκεκριμένα, μια γυναίκα με λευκό φόρεμα, αλλά χωρίς ίχνη. Αν κάποιος περνάει από την παμπ Lower Bell προς το Maidstone, ας μην εκπλαγεί αν πάρει μαζί του κάποιον που κάνει ωτοστόπ και εξαφανιστεί πριν καν φτάσει στον προορισμό του. Το φάντασμα θεωρείται πως είναι της Judith Langham, η οποία σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο σε μια σύγκρουση την ημέρα του γάμου της, και εξακολουθεί να φοράει το νυφικό.


Clinton Road, επαρχεία Passaic, Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ


Αν κάποιος είναι στο συγκεκριμένο δρόμο, τα μεσάνυχτα, ας σταματήσει στη γέφυρα Dead Man’s Curve. Ας πετάξει μερικά κέρματα στο νερό… Το φάντασμα ενός νεαρού αγοριού θα τα πετάξει πίσω!
Ένας γκρίζος λύκος με κόκκινα μάτια θα βγει από τους θάμνους.
Λάτρεις του Σατανά κρεμούν τα αιματοβαμμένα ρούχα τους για να στεγνώσουν, ακριβώς δίπλα σε ακρωτηριασμένα ζώα.
Μέσα στο δάσος βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου.
Αν βρεθεί κανείς σε λάθος τμήμα του δάσους, να περιμένει να τον κυνηγήσουν σατανιστές ή η Κου Κλουξ Κλαν.
Παράξενα ζώα, που εικάζεται ότι προέρχονται από ζώα που προέρχονται από τον εγκαταλειμμένο ζωολογικό κήπο Jungle Habitat που βρίσκεται κοντά.
Μια επικίνδυνη στροφή -που λέγετε πως έχει στοιχειωθεί από κάποιον απρόσεκτο οδηγό- είναι η αιτία πολλών εξαφανίσεων.
Φορτηγάκια φαντάσματα κυνηγούν τους περαστικούς.
Παράξενα φώτα στον ουρανό, θα τραβήξουν την προσοχή των περαστικών προς τα πάνω, μακριά από τις κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο.
Ανεξάρτητα από τι πιστεύει κανείς για τα φαντάσματα, είναι επιβεβαιωμένο γεγονός ότι πολλές επικίνδυνες ομάδες, με παράξενες δραστηριότητες, συγκεντρώνονται σ’ αυτό τον δρόμο και δεν τους αρέσει να τους ενοχλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου