Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Εγκαταλελειμμένα μέρη vol. 2

Βυθισμένα χωριά, εγκαταλελειμμένα πάρκα αναψυχής και άδεια ψυχιατρεία είναι μερικά μόνο σημεία με ανατριχιαστικό παρουσιαστικό.

Δείτε ακόμα 10 εγκαταλελειμμένα μέρη εδώ


Bhangarh, Ινδία
Το 1783, αυτή η σκονισμένη πόλη στο Rajasthan εγκαταλείφθηκε μέσα σε μια νύχτα όταν ένας γκουρού καταράστηκε τους κατοίκους της σε θάνατο, χωρίς να μπορούν να γεννηθούν ξανά. Σήμερα απαγορεύεται να την επισκεφθεί κανείς μετά τη δύση του ηλίου. Οι ντόπιοι και οι τουρίστες την επισκέπτονται μόνο την ημέρα. Από την πόλη απομένουν μερικά μυστηριώδη ερείπια, μεταξύ των οποίων δύο εγκαταλελειμμένοι ινδουιστικοί ναοί, πολλά δέντρα μπάνιαν, καθώς και πολλοί πίθηκοι μακάκες και langur.

Νεκροταφείο Ρυμουλκών, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Στο Staten Island της Νέας Υόρκης, αυτό το ανατριχιαστικό μεταβιομηχανική τοπίο είναι γεμάτο από οξειδωμένα ρυμουλκά.

Lier Sykehus, Νορβηγία
Λίγα μέρη είναι πιο τρομακτικά από τα εγκαταλελειμμένα ψυχιατρεία. Σε αυτό το συγκρότημα στην πόλη Lier, 30 λεπτά νότια από το Όσλο, σε 8 από τα κτίρια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμα νοσηλευόμενοι με ψυχικές ασθένειες. Τα άλλα τέσσερα είναι άδεια αλλά… κατοικούνται από πρώην ασθένειες που δε ζουν πια! Στο νοσοκομείο -που άνοιξε το 1926- γινόντουσαν λοβοτομές και ηλεκτροσόκ.

San Juan Parangaricutiro, Μεξικό
Το 1943, ένα ηφαίστειο στην απομακρυσμένη ορεινή επαρχεία Michoacán άρχισε να εκτοξεύει λάβα, θάβοντας τα χωριά San Juan Parangaricutiro και Paricutín κάτω από ένα κατάμαυρο στρώμα λάβας. Το καμπαναριό της εκκλησίας του San Juan Parangaricutiro εξέχει από τη λάβα, ενώ ο βωμός μέσα στην εκκλησία είναι εντελώς άθικτο.

Πλημμυρισμένες πόλεις στα Catskills, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Από το 1910 ως το 1928, 24 αγροτικά χωριά εγκαταλείφθηκαν και πλημμύρισαν για να δημιουργηθούν 6 νέοι ταμιευτήρες πόσιμου νερού για την Νέα Υόρκη. Μόνο στο 33,6 τετ. χλμ Ashokan Reservoir βυθίστηκαν 9 χωριά. Ευτυχώς, οι ενταφιασμένοι από τα 32 παρακείμενα νεκροταφεία μεταφέρθηκαν αλλού, αλλά οι εκκλησίες, οι αποθήκες, οι αχυρώνες, τα σχολεία και οι οπωρώνες είναι ακόμα ορατοί όταν η στάθμη των νερών κατά το φθινοπώρο χαμηλώνει.

Skellig Michael, Ιρλανδία
Σαν υψώνεται σαν βυθισμένος γοτθικός ναός στην χερσόνησο Iveragh στην Ιρλανδία, το νησί Skellig Michael κατοικούνταν από Ιρλανδούς χριστιανούς μοναχούς για περίπου 600 χρόνια, μέχρι το 1100 μ.Χ., οπότε και εγκαταλείφθηκε από το φόβο των επιδρομών των Βίκινγκ. Σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και το μόνο που απομένει είναι τα 600 σκαλισμένα πέτρινα σκαλοπάτια προς την κορυφή και μερικές πέτρινες clocháns (καλύβες).

Skunk Train, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Από to Elk ως το Fort Bragg, ο αυτοκινητόδρομος 1 της κομητείας Mendocino είναι διάσπαρτος με αποθήκες-φαντάσματα και εργοστάσια ξυλείας, που εγκαταλείφτηκαν όταν έγινε παράνομη η κοπή ξυλείας. Στο Fort Bragg, το μηχανουργείο συντήρησης για το τρένο Νο681, που άρχισε να λειτουργεί το 1885, είναι το πιο τρομακτικό. Οι υπάλληλοι του σιδηρόδρομου που δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ στο παρακείμενο, πρόσφατα ανακαινισμένο και ενεργό Skunk Line, ισχυρίζονται ότι το φάντασμα του C.R. Johnson, ιδρυτή του σιδηροδρόμου, παραμονεύει στην παλιά αποθήκη.

Takakanonuma Greenland, Ιαπωνία
Περίπου 240 χλμ βόρεια του Τόκιο, στην πόλη Hobara υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο λούνα παρκ που μοιάζει με εκείνο της ταινίας Spirited Away. Έκλεισε το 1999, όταν η οικονομία της Ιαπωνίας έπεσε σε κρίση.

Ξενοδοχείο Hundseck, Μέλανας Δρυμός, Γερμανία
Βαθιά στην καρδιά της Γερμανίας κοντά στο Bühlertal, αυτό το κάποτε δημοφιλές θέρετρο στα πυκνά δασωμένα βουνά είναι μια απόκοσμη υπενθύμιση των παλιών καλών ημερών της περιοχής. Το ξενοδοχείο λειτουργούσε μέχρι το 1957, όταν μετατράπηκε σε καταυλισμό για τους ανθρακωρύχους. Έγινε ξενώνας για νέους το 1982 και τελικά έκλεισε το 2001.

Lehigh Acres, Φλόριντα, ΗΠΑ
Υπάρχει κάτι το ανατριχιαστικό στα εγκαταλειμμένα προάστια της Φλόριντα. Όπως στα μεσοαστικά Lehigh Acres στη νοτιοδυτική Φλόριντα, γεμάτα από αυλές που τις έχουν καταλάβει αλιγάτορες και φίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου