Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

7 ακραία μονοπάτια


Παλιότερα σας είχαμε δείξει τα 15 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο, όπως τα παρουσίασε ο συγγραφέας Peter Potterfield.

Σήμερα θα σας δείξουμε 7 από τα πιο δύσκολα μονοπάτια. Άλλα χρησιμοποιούνται απλά για λόγους αναψυχής, άλλα από λάτρεις της ορειβασίας, ένα για ποδηλασία, αλλά υπάρχει και ένα που το χρησιμοποιούν κάθε μέρα μικροί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.El Caminito Del Rey - Ισπανία (φωτογραφία πάνω)
Το 110χρόνων El Caminito Del Rey βρίσκεται στη νότια Ισπανία. Το μονοπάτι, γνωστό και ως ο «Δρόμος του Βασιλιά», χτίστηκε το 1905 για τους εργαζόμενους για να μετακινούνται μεταξύ δύο υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, αλλά έκλεισε το 2000 μετά την πτώση και το θάνατο δυο οδοιπόρων.


Huashan Path Cliffside - Κίνα


Το Huashan βρίσκεται σε μια περιοχή της λεκάνης του Κίτρινου Ποταμού. Είναι μέρος της οροσειράς Qin Ling που χωρίζει την Κίνα στα δυο. Υπάρχουν δύο μονοπάτια που οδηγούν στην βόρεια κορυφή του ύψους 1614 μ.Χ., την χαμηλότερη από τις πέντε ψηλότερες κορυφές του. Η πιο δημοφιλείς είναι η παραδοσιακή διαδρομή στο Hua Shan Yu που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τον 3ο με 4ο αιώνα μ.Χ. και με διαδοχικές επέκταση, ως επί το πλείστον, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ.


Μονοπάτι για μαθητές στα 1524 μέτρα ύψος - Κίνα


Τα παιδιά του χωριού Gulucan στη Δυτική Κίνα παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο μέσα από ένα στενό μονοπάτι λαξευμένο σε μια πλαγιά σε ύψος 1524 μέτρων. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάνε στο σχολείο, το οποίο διαθέτει πέντε αίθουσες και η καλύτερη κατασκευή στο χωριό.


Roche Veyrand - Γαλλία


Η Γαλλία, με 120 ορειβατικά μονοπάτια, άλλα εύκολα και άλλα πολύ δύσβατα, μπορεί να θεωρηθεί η πατρίδα τέτοιων διαδρομών. Το Roche Veyrand είναι σίγουρα ένα καλό παράδειγμα μιας δύσκολης και προκλητικής διαδρομής. Βρίσκεται στο St Pierre d'Entremont, στο νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας.


Ebenalp Path - Ελβετία


Ένα ταξίδι στο χρόνο στα προϊστορικά σπήλαια του όρους Ebenalp στο Wildkirchli -ένα σύστημα 3 σπηλαίων- είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής για μικρούς και μεγάλους. Το μονοπάτι οδηγεί από το σταθμό του Ebenalp στο Wildkirchli σε λιγότερο από 20 λεπτά.


Τα νέα μονοπάτια του Yueyang - Κίνα


Με μια ζώνη ασφαλείας και μια προεξοχή για να στηρίζονται, οι άνδρες που βλέπεται στη φωτογραφία μαζί με πολλούς ακόμη- κατασκευάζουν μονοπάτια στον γκρεμό, πλάτους ενός μέτρου και χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα, σε ύψος 300 μέτρων, στο Yueyang, στην επαρχία Χουνάν. Το σκυρόδεμα για τα μονοπάτια ετοιμάζεται στο έδαφος και το ανεβάζουν με ένα καροτσάκι με τη βοήθεια ενός γάντζου.


Cliffs of Moher - Ιρλανδία


Σε ύψος 700 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό, το Cliffs of Moher βρίσκεται κοντά στην όμορφη πόλη του Doolin της επαρχίας Clare στην Ιρλανδία προσφέρει μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία για τους γενναίους και τολμηρούς ποδηλάτες, καθώς γι’ αυτό το λόγο είναι κατασκευασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου