Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η παχυσαρκία παγκοσμίως

1,5 δισεκατομμύρια ενήλικες είναι υπέρβαροι. Οι δαπάνες για την υγεία αυτών των συνανθρώπων μας είναι 25% περισσότερες από ότι των μη υπέρβαρων. 65% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από υποσιτισμό παρά από παχυσαρκία. Πάνω από το 10% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως είναι υπέρβαρο. 7% των παιδιών στον κόσμο είναι υπέρβαρα. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας αυξάνεται συνεχώς. Μόνο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δαπανούν πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τους παχύσαρκους.

Οι χώρες
Το Ναουρού, η Μικρονησία, τα Νησιά Κουκ, η Τόνγκα, το Νιούε, η Σαμόα, το Παλάου, το Κουβέιτ, οι ΗΠΑ και το Κιριμπάτι έχουν τον υψηλότερο πληθυσμό παχύσαρκων. Η Ιαπωνία έχει λιγότερους υπέρβαρους από την Ολλανδία, την Ιορδανία και το Μεξικό, για να μην αναφέρουμε όλες τις χώρες με μεγάλο ποσοστό υπέρβαρων.

Το σώμα μας
Η παχυσαρκία μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 10 χρόνια. Θα πρέπει να καούν 3500 θερμίδες να ελαττωθεί κατά 45 γραμμάρια το λίπος του σώματος.

Είστε υπέρβαρος;
Ο δείκτης μάζας σώματος, δείχνει πόσο μέρος της μάζας του σώματός σας αποτελείται από λίπος. Για τον υπολογισμό αυτό, διαιρέστε το βάρος σας σε κιλά δια του ύψους σας σε εκατοστά στο τετράγωνο (ΔΜΣ = βάρος (kg) / (ύψος)2 (cm2)).

Τα αποτελέσματα:

  • Ποσοστό λίπους μικρότερο από 18,5 δείχνει ότι το άτομο είναι ελλιποβαρές.
  • Ποσοστό λίπους μεταξύ 18,5 και 24,9 δείχνει ότι το άτομο έχει φυσιολογικό βάρος.
  • Ποσοστό λίπους μεταξύ 25 και 29,9 δείχνει ότι το άτομο είναι υπέρβαρο.
  • Ποσοστό λίπους 30 και μεγαλύτερο δείχνει ότι το άτομο πάσχει από παχυσαρκία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου