Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Με 230 ευρώ, 21χρονος μας ταξιδεύει στο διάστημα!

Πάνω από 2.800 συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ένα ιπτάμενο "μετεωρολογικό" μπαλόνι που απελευθερώθηκε στο διάστημα, ιδέα και κατασκευή ενός 21χρονου σχεδιαστή ιστοσελίδας από την Αγγλία. (pics+vid)

Όταν η ανθρώπινη φύση έχει όρεξη και νέες ιδέες μπορεί να "κατακτήσει" το διάστημα. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε ο 21χρονος Josh Taylor από το Guildford της Αγγλίας με το μετεωρολογικό του μπαλόνι, που κατασκευάστηκε με μόλις 230 ευρώ και έφτασε σε ύψος περίπου 36.000 μέτρων.

Ο αξιοζήλευτος νεαρός, μαζί με φίλους του, έφτιαξε ένα μπαλόνι μέσα στο οποίο τοποθέτησε μία κάμερα. Μάλιστα ο ίδιος έχει γράψει στο προσωπικό του Blog "Πατήσαμε record και ευχηθήκαμε για το καλύτερο".

Το Taylor Made Space Balloon, όπως ονομάστηκε το ταξιδιάρικο μπαλόνι, ελευθερώθηκε στον αέρα και κατέγραψε 2.800 εικόνες φτάνοντας τα 23 μίλια πάνω από την στρατόσφαιρα της γης.

Δεν έλειψαν και τα εμπόδια όμως, αφού κατά τη διάρκεια του μαγικού αυτού ταξιδιού, η κάμερα που είχε προσαρτήσει στο μπαλόνι έπεσε στη Βόρεια Θάλασσα και έμεινε εκεί για 15 ώρες, καθώς έπρεπε να την επιθεωρήσει πρώτα η Ακτοφυλακή (για λαθρεμπόριο) πριν την παραλάβει. Οι κάρτες μνήμης επίσης έπρεπε να πλυθούν με γλυκό νερό για να πάρει ο Josh τα περιεχόμενά τους.

Κάτι τέτοιο δεν πτόησε τον Taylor. Παρόλο που στην αρχή σκέφτηκε πώς τελείωσαν όλα, όπως έγραψε στο blog του, στη συνέχεια σκέφτηκε να αναλάβει δράση. Έτσι. ξέπλυνε τις ειδικές κάρτες μνήμης σε γλυκό νερό και έκανε το δημιούργημά του να λειτουργήσει ξανά.

"Όποιος κι αν είσαι, ότι και αν κάνεις, μπορεί να καταφέρεις αυτό ακριβώς που έκανα με τα ίδια αποτελέσματα", δήλωσε ο 21χρονος στη βρετανική mailonline.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!


πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου