Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

10 έξυπνες προσόψεις καταστημάτων


Ένα εμπορικό σήμα και μια δελεαστική εμφάνιση του προϊόντος στην βιτρίνα μπορεί να πείσουν το αγοραστικό κοινό να μπουν σε ένα κατάστημα. Ορισμένοι όμως έμποροι θέλουν να τραβήξουν εντελώς την προσοχή μας με απίστευτες βιτρίνες που δεν γίνεται να τις αγνοήσουμε.

Μια σοκολατερί με το Γούιλι Γουάνκα στην πρόσοψη, ένα κατάστημα ποδηλάτων καλυμμένο με -τι άλλο;- ποδήλατα και ένα κατάστημα με κιθάρες που μοιάζει με ενισχυτή Gibson είναι μόνο μερικές από τις πιο έξυπνες και δημιουργικές προσόψεις καταστημάτων.



Κατάστημα με κιθάρες (φωτογραφία στην αρχή του θέματος)
Αυτό το κατάστημα με κιθάρες στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας όχι μόνο με μοιάζει με ενισχυτή κιθάρας, αλλά τα κουμπιά κινούνται κιόλας.


Diesel London Radio


Στην Carnaby Street του Λονδίνου υπάρχει ατό το κατάστημα Diesel. Έγινε για την προώθηση του ραδιοφωνικού σταθμού Diesel: U: Music και πρόκειται για ένα πραγματικό ραδιόφωνο. Τα κουμπιά λειτουργούν κανονικά.


Ποδηλατάδικο


Ο ιδιοκτήτης αυτού του ποδηλατάδικου στο Βερολίνο δεν ήθελε να τοποθετήσει ταμπέλα στο κτήριο και έτσι έβαλε 120 ποδήλατα.


Κατάστημα Louis Vuitton με πρόσοψη από θάμνους


Οι κατασκευαστές αυτής της πρόσοψης χρησιμοποιώντας το γνωστό κούρεμα των θάμνων, αναπαρήγαγαν το αναγνωρίσιμο τύπωμα της Louis Vuitton.


Ιαπωνικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών


Εντάξει, το τηλέφωνο μπορεί να φαίνεται τεράστιο αλλά αυτή η πρόσοψη σε ένα κατάστημα μιας αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στην Ιαπωνία τραβάει σίγουρα την προσοχή.


Κυματιστή πρόσοψη κομμωτηρίου


Τι πιο απλό αλλά και αναγνωρίσιμο από μια αναπαράσταση μαλλιών στην πρόσοψη ενός κομμωτηρίου; Αυτό σκέφτηκαν και σ’ αυτό το κομμωτήριο στην Αυστρία και έπραξαν.


Η μεγαλύτερη τσάντα Dior


Η πρόσοψη αυτή είναι στο κατάστημα της Dior του Μανχάταν και χρησιμοποιήθηκε κατά διάρκεια της ανακαίνισης του.


La Cure Gourmande


Η La Cure Gourmande κρατώντας το ύφος μιας παλιάς σοκολατερί για τα καταστήματα της στη Γαλλία και το Βέλγιο, όχι μόνο απλά τραβάει τα βλέμματα αλλά είναι αδύνατο να μην μπεις στον πειρασμό να μπεις στο κατάστημα.


Swarovski «Crystal Forest»


Αυτή η πρόσοψη στο κατάστημα της Swarovski στο Τόκιο είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, καθρέφτες και το εσωτερικό του καταστήματος είναι βαμμένο άσπρο για να τονίσει καλύτερα όλα τα πολύχρωμα μικρά πρίσματα του φωτός που δημιουργούν.


Σπασμένο παράθυρο σε κατάστημα της Apple


Μπορεί να μην ουρλιάζει «Apple», αλλά αυτό αυτοκόλλητο στο παράθυρο είναι σίγουρα πιασάρικο. Το σκεπτικό ήταν να δείξουν πόσο δυνατά μπορεί να παίξει μουσική κανείς στο iPod HiFi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου