Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι περισσότεροι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο Facebook - και έχουν τους κωδικούς τους

Αν νομίζετε ότι οι γονείς «παρακολουθούν» τα παιδιά τους στο Facebook και τις φωτογραφίες τους, έχετε απόλυτο δίκιο, πάνε οι εποχές που ξαμολιόντουσαν από πίσω τους ή τα έπαιρναν δέκα τηλέφωνα την ημέρα, ή αν μη τι άλλο προσέθεσαν και κάτι ακόμα στην λίστα επιτήρησης.

Σύμφωνα με ένα νέο infographic που κυκλοφόρησε από την εταιρεία ερευνών αγοράς Lab42, οι γονείς προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά τους μέσω του Facebook, με πολλούς να ελέγχουν τα προφίλ τους καθημερινά, σε ποσοστό 43%.

Η μελέτη - η οποία διεξήχθη μεταξύ 500 χρηστών κοινωνικών δικτύων- διαπίστωσε ότι το 92% των γονέων είναι στο Facebook φίλοι με τα παιδιά τους (όλων των ηλικιών) και ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι περισσότεροι στρέφονται στο δίκτυο είναι για να καταφέρουν να μάθουν περισσότερα για τις αλληλεπιδράσεις των παιδιών τους. Η ασφάλεια ονομάστηκε ως ο κορυφαίος λόγος για την παρακολούθηση των προφίλ τους (40%), ακολουθούμενη από την περιέργεια (15%).

Ωστόσο, το 55% των γονέων θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν επηρεάζει τις ασχολίες των παιδιών του στο σχολείο, στο σπίτι και σε άλλες δραστηριότητες. Άλλες κορυφαίες ανησυχίες περιλαμβάνουν το κατά πόσο ασχολούνται εκείνα με τους φίλους και την οικογένειά τους (45%), πιθανές συναντήσεις με αγνώστους (41%), τον εκφοβισμό των άλλων (17%) ή να είναι τα ίδια θύματα εκφοβισμού (16%).

Εν τω μεταξύ, η μεγάλη πλειονότητα -το 72% - έχουν ακόμη και τους κωδικούς των παιδιών τους για το Facebook. Από την άλλη όμως και τα ίδια τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα προφίλ των γονιών τους. Αναρτούν μηνύματα στους τοίχους τους (54%) και σχόλια στις φωτογραφίες (51%). Όμως η πλειονότητα που ξεκινά τα αιτήματα φιλίας, είναι φυσικά οι γονείς με το 55% να αποστέλλει αίτημα φιλίας, παρά να λαμβάνει.

Για περισσότερα στατιστικά σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις γονέα-παιδιού στο Facebook, δείτε το infographic παρακάτω.
πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου