Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οκτώ περίεργα ζώα


Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο παράξενο συναίσθημα γι' αυτά τα ζώα. Κι όμως, υπάρχουν εδώ και χρόνια.



Wolf fish (Το ψάρι-λύκος) (φωτογραφία πάνω)
Μοιάζει με χέλι, το ψάρι-λύκος βρίσκεται κυρίως στα βόρεια του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού. Με την ανακάλυψη κάποιων ορυκτών, η ύπαρξή του χρονολογείται πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια. Το ψάρι λύκος έχει μακρύ κορμό, μεγάλο στόμα γεμάτο με αιχμηρά δόντια και χοντρό κεφάλι, και έτσι εμφανισιακά είναι κάπως τρομακτικό και παράξενο. Σε αντίθεση με άλλα ψάρια, το ψάρι λύκος δεν έχει λέπια.


Gharial


Το gharial είναι γνωστό για το πολύ μακρύ ρύγχος του και τα σαν βελόνες δόντια του. Αλλά τα κοντόχοντρα πόδια του το κάνουν να μοιάζει με κάτι παράξενο έξω από το νερό. Το gharial ζει στα ποτάμια των Ιμαλαΐων (όπως ο Γάγγης και ο Ινδός ποταμός). Αν και προτιμά να τρέφεται με ψάρια, τρέφεται και με βατράχια, φίδια, γαρίδες, μικρά θηλαστικά, καβούρια και πουλιά.


Spicebush Caterpillar Swallowtail


Η Spicebush Swallowtail είναι η κάμπια μιας μαύρης πεταλούδας swallowtail. Αυτή η κάμπια ζει στα φύλλα και τρέφεται με sassafras ή spicebush για να επιμηκύνει τη ζωή της.


Camel Spider (Η αράχνη-καμήλα)



Η αράχνη-καμήλα είναι ένα καταπληκτικό ζώο. Είναι ένα solpugid, αλλά δεν είναι πραγματική αράχνη. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τις 6 ίντσες, παρά το ότι υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη όσο ένα πιάτο φαγητό. Τρέφεται κυρίως με τερμίτες, μικρές σαύρες, αράχνες, μικρά τρωκτικά και έντομα, οπότε είναι σαρκοφάγο ζώο. Μπορεί να τρέξει με ταχύτητα πάνω από 10 μίλια μέσα σε 60 λεπτά.


Sun Spider (Η αράχνη-ήλιος)


Η αράχνη ήλιος (γνωστή και σκορπιός του ανέμου), έχει ένα ζευγάρι τεράστιων δαγκανών που τη βοηθούν να κρατάει το θήραμα ενώ το τρώει. Χρησιμοποιεί το τελευταίο ζευγάρι των ποδιών της για περπάτημα. Η θηλυκή αράχνη μπορεί να γεννήσει περίπου 50 αυγά τη φορά. Εμφανισιακά φαίνεται άγρια, αλλά είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο.


Mouse Spider (Η αράχνη-ποντίκι)


Υπάρχουν 11 γνωστά είδη αραχνών-ποντίκι ευρέως διαδεδομένες σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα της Αυστραλίας και βρίσκονται ως επί το πλείστον σε ξηρές και παράκτιες περιοχές. Τα αρσενικά είναι μικρότερα, σε αντίθεση με τα θηλυκά που μπορεί να φτάσουν τα 3 εκατοστά σε μήκος. Είναι είτε σκούρες καφέ ή μαύρες με παχιά πόδια.


The Giant Grenadier (Ο γιγαντιαίος γρεναδιέρος)


Ο γιγαντιαίος γρεναδιέρος είναι ένα πλάσμα που βρέθηκε ότι κατοικεί σε βάθη 200-2150 μέτρα τόσο στη Θάλασσα Μπέρινγκ όσο και στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.


Whip Scorpion (Σκορπιός-μαστίγιο)


Βρέθηκε σε περιοχές με υποτροπικό και τροπικό κλίμα, ο σκορπιός είναι ένα αραχνοειδές έντομο. Για την ακρίβεια, μοιάζει με σκορπιό και έχει ένα μαστίγιο που μοιάζει με ουρά. Τον περισσότερο καιρό βρίσκεται σε υπόγεια λαγούμια, καθώς προτιμά να βρίσκεται σε υγρές και σκοτεινές περιοχές και αντιπαθεί το άμεσο ηλιακό φως.

1 σχόλιο: