Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Φωτογραφίες πνευμάτων: Το πρώιμο Photoshop των θανόντων


Ο William Hope γεννήθηκε στο Crewe της Αγγλίας το 1863 και δούλεψε ως μαραγκός για το περισσότερο μέρος της ζωής του.

Το 1905, πίστεψε ότι συνέλαβε την εικόνα ενός φαντάσματος ενώ φωτογράφιζε ένα φίλο. Αυτομάτως έδειξε ενδιαφέρον στην φωτογράφιση πνευμάτων.



Ο Hope ίδρυσε μια ομάδα φωτογράφων πνευμάτων γνωστή ως Crewe Circle. Μετά την καταστροφή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οικογένειες που θρηνούσαν άρχισαν να προσεγγίζουν την ομάδα αναζητώντας έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους που είχαν χαθεί. Ο Hope συχνά ζητούσε μια φωτογραφία του θανόντος -για να βοηθήσει στην επικοινωνία με την σφαίρα του πνευματικού- πριν ζητήσει από το πνεύμα να καθίσει για ένα πορτραίτο.

Μέχρι το 1922, ο Hope είχε γίνει επαγγελματίας ενδιάμεσος (medium) και πήγε στο Λονδίνο όπου έγινε αντικείμενο πολλών ερευνών. Η Society for Psychical Research διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες πνευμάτων του ήταν σχεδόν υπερφυσικές και ήταν απλά προϊόντα συνδυασμού γυάλινων πλακών για να δημιουργήσει εικόνες φαντασμάτων.

Παρά το ότι η κοινωνία τον κατηγόρησε επανειλημμένα για απάτη, ο Hope συνέχισε να φωτογραφίζει πνεύματα μέχρι το θάνατό του το 1933. Είχε πολλούς, φανατικούς υποστηρικτές, ανάμεσα τους και ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο οποίος έγραψε το The Case for Spirit Photography προς υπεράσπίση του.






από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου