Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

5 πόλεις μινιατούρες


Οι μικροσκοπικές πόλεις-μινιατούρες συνήθως δημιουργούνται με αγάπη στη λεπτομέρεια. Σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτές έχουν δημιουργήσει μικροσκοπικές εκδοχές των πραγματικών πόλεων. Από την Σανγκάη μέχρι τη Γαλλία και τη Μόσχα, δείτε πέντε μικροσκοπικές εκδοχές μερικών από τα πιο διάσημα μέρη του κόσμου.



Σανγκάη, Κίνα


Η Σαγκάη είναι μια καταπληκτική πόλη, αλλά με κάποιο τρόπο, το μοντέλο της φαίνεται ακόμα πιο απίστευτο. Ενώ στις περισσότερες μινιατούρες πόλεων επιλέγονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, στο μοντέλο της Σαγκάη, που βρίσκεται στο Μουσείο της Πολεοδομίας της πόλης, φαίνονται όλοι οι δρόμοι, ακόμη και όσοι δεν υπάρχουν ακόμα. Το μοντέλο της πόλης έχει ως στόχο να δείξει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η πόλη στο μέλλον.


Παρίσι, Vaïssac, Γαλλία



Ο Gerard Brion αναδημιούργησε την γαλλική πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας, κατ' ουσίαν, σκουπίδια. Μέσα σε 20 χρόνια, ο Brion έφτιαξε ένα μοντέλο του Παρισιού κτιρίου-κτίριο, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, όπως κουτιά από χαρτόνι και κασσίτερο. Τελικά έφτιαξε και μεγαλύτερα μνημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Αψίδα του Θριάμβου. Η πόλη πλέον καταλαμβάνει ολόκληρη την πίσω αυλή του σπιτιού του.


Πάρκο Μινιατούρων Γαλλίας, Élancourt, Γαλλία




Κάπου αλλού στη Γαλλία υπάρχει μια άλλη φιλόδοξη μινιατούρα. Το France Miniature Park δεν έχει ως στόχο την αναδημιουργία μιας πόλης, αλλά αντίθετα επιλέγει αξιοθέατα της χώρας. Το πάρκο περιέχει 116 από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της χώρας, με εκπληκτικές λεπτομέρειες, σε πάνω από εκατό τοπία. Ανάμεσα τους είναι ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, κ.ά.. Εκτός από όλα τα μικρά κτίρια, το πάρκο διαθέτει "ζωή" εξαιτίας αεροπλάνων, τρένων και αυτοκινήτων (πολλά από τα οποία είναι κινούμενα), και πάνω από 60.000 μικροσκοπικές φιγούρες.


Μόσχα, Μόσχα, Ρωσία



Αυτή η αναπαράσταση της ρωσικής πρωτεύουσας βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ukraina. Χτίστηκε το 1977 για να γιορτάσει την επέτειο της Επανάστασης των Μπολσεβίκων. Το μοντέλο δείχνει την πόλη όπως αυτή ήταν στη δεκαετία του '70. Αν και είναι μόνο ένα μικρό μέρος από την τεράστια μητρόπολη, το τοπίο είναι πραγματικά επιβλητικό.


Μικρή Ευρώπη, Βρυξέλλες, Βέλγιο


Το πάρκο Mini-Europe στις Βρυξέλλες δεν αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε πόλη, είναι όμως τόσο μεγάλο που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε μια πόλη με διάφορα ευρωπαϊκά ορόσημα. Άνοιξε το 1989 και διαθέτει πάνω από 350 μοντέλα, όπως ο Πύργος της Πίζας και το Big Ben. Υπάρχουν ακόμη και μερικά φυσικά αξιοθέατα, όπως ο Βεζούβιος. Το πάρκο καλύπτει 80 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με τα αξιοθέατά του.

Οι άνθρωποι είναι πραγματικοί

Οι άνθρωποι δεν είναι πραγματικοί

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου