Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

5 μνημεία αφιερωμένα σε άλυτα και μυστήρια εγκλήματα


Υπάρχουν μνημεία και ιστορίες που είναι αφιερωμένα στη γενναιότητα και τις επιτυχίες των μαχητών του εγκλήματος και των ντετέκτιβ. Αλλά υπάρχουν και μνημεία που είναι αφιερωμένα σε κάτι που είναι άλυτο μέχρι σήμερα. Από τάφους πτωμάτων αγνώστων στοιχείων μέχρι μνημεία που εξακολουθούν να καλύπτονται από το μυστηριώδη γκράφιτι, δείτε μερικά τέτοια μνημεία που θυμούνται μυστήριες ιστορίες εγκλημάτων που κανείς δεν μπόρεσε να λύσει.



Hinterkaifeck, Ίνγκολστατ, Βαυαρία, Γερμανία


Τι μνημείο έχει στηθεί για μια στοιχειωμένη περίπτωση που περιλαμβάνει αιμομιξία, μέντιουμ και μετά θάνατο αποκεφαλισμό.

Ο Γερμανός αγρότης Andreas Gruber ζούσε στην απομακρυσμένη αγροικία Hinterkaifeck με τη σύζυγό του, την κόρη τους και τα δύο του εγγόνια, ένα από τα οποία υπάρχει η υπόνοια ότι ήταν ο ίδιος πατέρας.

Η αγροικία την εποχή των εγκλημάτων

Ο Gruber άρχισε να παρατηρεί παράξενα περιστατικά όπως για παράδειγμα βήματα που οδηγούσαν έξω από το δάσος, αλλά όχι πίσω, και να ακούει βήματα στη σοφίτα. Ποτέ δεν πήγε στην αστυνομία και λίγο αργότερα ο ίδιος και η οικογένειά του δολοφονήθηκαν βάναυσα. Μετά την ανακάλυψη του εγκλήματος, η αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία που να οδηγούν σε κάποιο δολοφόνο και αποφάσισε να αφαιρεθούν τα κεφάλια των θυμάτων και να σταλούν στο Μόναχο για να εξεταστούν από ένα μέντιουμ.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η τακτική δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Τα κεφάλια χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τα πτώματα είναι θαμμένα σε έναν ομαδικό τάφο και το μόνο που βρίσκεται σήμερα εκεί που κάποτε ήταν η αγροικία είναι αυτό το μνημείο.


Οβελίσκος Wychbury, Hagley, Αγγλία


Επισήμως είναι γνωστό ως το Μνημείο του Hagley και έχει στηθεί ως ένα αινιγματικό κρυπτο-μνημείο για ένα σκελετό που βρέθηκε σε ένα δέντρο.

Ο οβελίσκος δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1700, αλλά δεν είχε την τρέχουσα ταυτότητά του μέχρι μια τρομακτική ανακάλυψη το 1943. Εκείνη τη χρονιά, κάποια παιδιά βρήκαν ένα κρανίο σε μια λεύκα στο δάσος του Hagley. Το εύρημα οδήγησε στην ανακάλυψη ολόκληρου του σκελετού που ήταν κρυμμένο εκεί για πάνω από ένα χρόνο. Ένα χρόνο μετά που ανακαλύφθηκε ο σκελετός, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα γκράφιτι όπως "WHO PUT BELLA DOWN THE WYCH-ELM?" (φωτογραφία στην αρχή του θέματος) ή κάποια άλλη παραλλαγή. Θα μπορούσε να ήταν ο δολοφόνος που ψάχνει την αναγνώριση; Κανείς δεν εντόπισε τη γυναίκα στο δέντρο, ούτε πώς κατέληξε εκεί. Ωστόσο, τα μυστηριώδη γκράφιτι συνέχισαν να εμφανίζονται μέχρι σήμερα στο μνημείο.


Villisca Axe Murder House, Villisca, Άιοβα, ΗΠΑ


Δεν το λες και μνημείο... Το Villisca Axe Murder House λειτουργεί ως συνδυασμός μουσείου και ενός χώρου για ύπνο και πρωινό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν λίγο χρόνο σε ένα σπίτι όπου δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς 8 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της 10 Ιουνίου του 1912 ένας άγνωστος δολοφόνος με τσεκούρι μπήκε στο σπίτι στην 508 East 2nd South στο Villisca της Αϊόβα και χτύπησε έξι ενήλικες και δύο παιδιά μέχρι θανάτου. Το έγκλημα συντάραξε την κοινότητα, άρχισαν οι καχυποψίες μεταξύ των κατοίκων και κάμποσα άτομα κατηγορήθηκαν, αλλά κανένας δεν καταδικάστηκε. Σήμερα, κανείς δεν ξέρει ποιος διέπραξε τις δολοφονίες, αλλά σύγχρονοι ερευνητές, χομπίστες και μέντιουμ προσπαθούν ακόμη να σπάσουν το μυστήριο, ανεπιτυχώς.


Ο τάφος του τρελού κυνηγού του ποταμού Rat, Aklavik, Καναδάς


Η πινακίδα αφηγείται την παράξενη ιστορία του Τρελού Κυνηγού του ποταμού Rat, κάποιου John Doe που καταδίωκε δασοφύλακες για να τους σκοτώσει, χωρίς να δώσει καμία απάντηση σχετικά με την πραγματική του ταυτότητα.


Το 1931, κάποιος που αυτοαποκαλούνταν "Άλμπερτ Τζόνσον" μετακόμισε σε μια καμπίνα στην βορειοδυτική επικράτεια του Καναδά και σύντομα κατηγορήθηκε για παραβίαση λόγω του εξοπλισμού του. Όταν οι δασοφύλακες έφτασαν στην καμπίνα του, η αντιπαράθεση γρήγορα κλιμακώθηκε και έγινε πολιορκία που μετέτρεψε την καλύβα σε ερείπια. Οι αρχές προσπάθησαν να βγάλουν έξω τον Johnson με δυναμίτη. Ο τύπος παρέμεινε κυνηγημένος μέσα στην παγωμένη φύση για πάνω από μήνα, πριν βρεθεί 150 μίλια μακριά από την γκρεμισμένη καμπίνα του. Τελικά πυροβολήθηκε από τις αρχές και ποτέ κανείς δεν έμαθε τίποτα άλλο για τον τρελό φυγά.


Ο τάφος του Tamam Shud Man, Αδελαΐδα, Αυστραλία


Γνωστός ως Tamam Shud Man ή Somerton Man, το μυστηριώδες πτώμα βρέθηκε σε μια αυστραλιανή παραλία το 1948 και είναι μια από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις που έχει δει ποτέ η χώρα.

Το πτώμα βρέθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1948, σε έναν τοίχο στη θάλασσα. Ο θάνατος προήλθε από άγνωστα αίτια. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να μάθουν τίποτα για τον άνθρωπο με βάση τα φυσικά χαρακτηριστικά του, έτσι άρχισαν να ψάχνουν για παρατημένες τσάντες και αποσκευές, μιας και υπέθεσαν ότι ήταν κάποιος επισκέπτης στην περιοχή. Βρήκαν ένα χαρτοφύλακα που συνδέθηκε με το σώμα λόγω ενός νήματος χρώματος πορτοκάλι. Εκτός από το νήμα, ο χαρτοφύλακας περιείχε ένα ρολόι τσέπης που είχε ένα σχισμένο κομμάτι χαρτί από ένα βιβλίο. Το χαρτί έγραφε απλά "Tamum Shud", που σημαίνει στα περσικά "Τελείωσε". Πρόκειται για την τελευταία φράση του The Rubaiyat του Ομάρ Καγιάμ που ήταν δημοφιλές την εποχή εκείνη, αλλά σπάνιο στην Αυστραλία. Οι ντετέκτιβ μπόρεσαν σύντομα να βρουν το βιβλίο από το οποίο κόπηκε το χαρτί αλλά τελικά είχαν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Το βιβλίο είχε μια σελίδα γεμάτη με αυτό που φαινόταν σαν δυσανάγνωστος κώδικας. Οι ερευνητές συνέδεσαν το βιβλίο με μια τοπική νοσοκόμα που αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν είναι σίγουρος τι συνέβη στο Tamam Shud Man, αλλά πιστεύεται ότι ήταν κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου που δηλητηριάστηκε ή κάποιος απογοητευμένος από έρωτα που αυτοκτόνησε.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου