Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 31

Πεταλούδες και καϊμάν


Πεταλούδες τρέφονται με αλάτι από το κεφάλι ενός καϊμάν (συγγενικά με τους Αλιγάτορες και ανήκουν στην ίδια οικογένεια) στον Αμαζόνιο. Η φωτογραφία είναι του Mark Cowan. - από



Ένας δρόμος με 318 στροφές


Βαθιά στις νότιες ΗΠΑ, στα πυκνά δάση στα σύνορα του Τενεσί και της Βόρειας Καρολίνας, υπάρχει ένας δρόμος που στα 11 μίλια της διαδρομής του διαθέτει 318 στροφές.

Ένα μνημείο με έσπασαν κράνη και διάφορα τμήματα μοτοσικλετών

Ο δρόμος έχει γίνει προορισμός για μοτοσικλετιστές και τους λάτρεις των αυτοκινήτων, ενώ κάποιοι λένε ότι είναι ένας από τους καλύτερους δρόμους για οδήγηση στον κόσμο. - από


Τα 20 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου

​Madeira Airport, Πορτογαλία

Denver International Airport, Ντένβερ, ΗΠΑ

Courchevel Altiport, Γαλλία

Τα αεροπλάνα χρειάζονται ένα επίπεδο -κυρίως- μέρος να προσγειωθούν. Οι επιβάτες χρειάζονται ένα μέρος πριν την πτήση τους. Οπότε γιατί να μη συνδυαστούν αυτά τα δυο; Δείτε τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια στον κόσμο. - από


16 από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες όλων των εποχών


Μια φωτογραφία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ιστορία. Όλοι μας έχουμε κάποιες οικείες εικόνες που έρχονται αμέσως στο μυαλό μας όταν σκεφτούμε κάποιο ιστορικό γεγονός.

Αυτό το infographic (που μπορείτε να δείτε εδώ), ρίχνει μια ματιά σε μερικές από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, όπως την Napalm Girl, τη γλώσσα του Αϊνστάιν και την φωτογραφία της Γης από το Διάστημα.


Οι πινακίδες στάθμευσης σε ένα κέντρο χειρουργικής ματιών


Ο χρήστης του Reddit jim_diesel6 ανέβασε μια φωτογραφία όταν πήγε να παραλάβει τη γιαγιά του από το Laser Eye Surgery Center στο Brentwood της Νέας Υόρκης.

Αν και πολλοί σκέφτηκαν ότι οι πινακίδες είναι έτσι λόγω του ότι μερικώς τυφλοί πηγαίνουν οδηγώντας κάπου για να διορθώσουν την όρασή τους -κάτι που είναι ανησυχητικό...-, μερικοί σχολιαστές σκέφτηκαν ότι οι πινακίδες μπορεί να έχουν λυγίσει λόγω χιονοπτώσεων το χειμώνα.


Η Google σέβεται την ιδιωτικότητα... ενός μοσχαριού!


Για όσους πιστεύουν ότι το Google Street View δεν σέβεται την ιδιωτικότητά μας, δείτε την πιο πάνω φωτογραφία. Το μοσχάρι που έχει θολωμένο το πρόσωπό του συνελήφθη από τις κάμερες της Google στο Coe Fen του Κέμπριτζ και η Google αποφάσισε να προστατεύσει... την ιδιωτική του ζωή. - από


Ακροβατικά στις σκεπές του Παρισιού


L'acrobate des toits de Paris from mylittle on Vimeo.

Η παρισινή ιστοσελίδα My Little Paris ανέβασε αυτό το βίντεο και ισχυρίζεται ότι το 90% του βίντεο έγινε χωρίς ειδικά εφέ. Όπως και να έχει, είναι πολύ ωραίο.


Το πιο μοναχικό δέντρο του κόσμου



Κρυμμένο σε μια γωνιά των βασιλικών Βοτανικών Κήπων του Λονδίνου, υπάρχει ένα πολύ περίεργο φυτό. Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με έναν κοντόχοντρο φοίνικα, αλλά αυτό το αρχαίο δείγμα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Στην πραγματικότητα είναι το τελευταία του είδους του στη Γη. Το Encephalartos woodii είναι ένα κυκαδόφυτο. Στο πέρασμα των χιλιετιών, τα κυκαδόφυτα έφτασαν στο τέλος τους. Αυτό το δέντρο είναι ο πιο μοναχικός εργένης στη Γη.


Δύο λεπτά όμορφου αθλητισμού




Η πιο δυνατή ανεμογεννήτρια του κόσμου



Η Enercon E-126 είναι μια ανεμογεννήτρια, κατασκευή της γερμανικής εταιρίας Enercon. Η γεννήτρια μπορεί να παράγει μέχρι και 7,58 megawatts ανά τουρμπίνα.


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου