Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας λαβύρινθος από λεβάντα


Αν έχετε ποτέ φανταστεί να περιφέρεστε ατελείωτα, σε κάποιο δρόμο γεμάτο στροφές με τη μυρωδιά λουλουδιών να σας συντροφεύουν συνεχώς, ένα αγρόκτημα στη λίμνη Μίσιγκαν των ΗΠΑ μπορεί να βοηθήσει να γίνει το όνειρό σας πραγματικότητα.



Στο Cherry Point Farm and Market στην πόλη Shelby του Μίσιγκαν, μπορεί να βρει κανείς διάφορα βρώσιμα προϊόντα, όπως κεράσια, πίτες, ψωμιά, μαρμελάδες, φοντάν, ακόμα και ψαρόσουπες το καλοκαίρι. Η εν λόγω αγορά λειτουργεί από το 1961 και σήμερα την διευθύνει η τέταρτη γενιά της οικογένειας. Το 2001, η ιδιοκτήτρια Barbara Bull ξεκίνησε εργασίες για να φτιάξει έναν λαβύρινθο με λεβάντες, ο οποίος είναι πια ένα δημοφιλές αξιοθέατο. Μάλιστα, ο λαβύρινθος είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται και στο Google Earth.

Με την βοήθεια του καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Conrad Heiderer, η Bull σχεδίασε έναν ασύμμετρο λαβύρινθο από λουλούδια με έναν κήπο από βότανα στο κέντρο του. Για να περπατήσει κανείς όλο το λαβύρινθο, από το εξωτερικό μέχρι το κέντρο, χρειάζεται περίπου μια ώρα, σε μια μακριά, οφιοειδή διαδρομή.

Το αποκορύφωμα της ανθοφορίας της λεβάντας είναι την άνοιξη. Συνεχίζεται όμως για όλο το καλοκαίρι και τελικά τα άνθη ξεραίνονται στα τέλη του φθινοπώρου, όταν και συλλέγονται. Στον χώρο υπάρχουν επίσης και άλλα εποχιακά φυτά, όπως μηλιές και ροδακινιές -δέντρα, τα οποία είναι έτοιμα για συγκομιδή το φθινόπωρο- και άλλα είδη φυτών που ενδημούν στην περιοχή όπως το λουλούδι Ρουντμπέκια η δασεία και άγριες δενδρομολόχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου