Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Βίντεο με τίτλο "Μετακινώντας ένα φυτό προς τα αριστερά 3.000 φορές" δείχνει αυτό ακριβώς που λέει


Στο πιο πρόσφατο βίντεο που ανέβασε ο Schnöölehelettelettö σπρώχνει μια γλάστρα προς τα αριστερά -με διαφορετική δύναμη κάθε φορά- 3.000 φορές μέσα σε 77 λεπτά.

Οι τίτλοι όλων των βίντεο του Schnöölehelettelettö περιγράφουν αυτό ακριβώς που κάνει: στο "Dropping an iPhone on a baby carrot" ρίχνει ένα iPhone πάνω σε ένα καρότο. Στο "Opening and not closing a tin of cookies", ανοίγει και δεν κλείνει ένα κουτί με μπισκότα. Στο "Throwing glove to Latvia", πήγε στα σύνορα της Λιθουανίας και έριξε ένα γάντι.

Ποιος είναι ο Schnöölehelettelettö και τι είναι αυτό που κάνει;





Schnöölehelettelettö είναι κάτι σαν βρισιά, όταν κυνηγοί εντοπίσουν μια άλκη, στο σουηδικό χωριό Körbärspåskiten. Έτσι λέει τουλάχιστον ο Carl "Kalle" Rövsenap, το μυαλό πίσω από το παράξενο κανάλι του YouTube με το ίδιο όνομα.

Σε λιγότερο από 2 χρόνια, ο 27χρονος καθηγητής κλασικής μουσικής έχει ανεβάσει βίντεο με τίτλους όπως "Pickled herring sliding up a cut straw attached to a half potato" (Μια ρέγκα γλιστράει πάνω σε ένα κομμένο καλαμάκι προς μισή πατάτα), "Toothbrush stuck in closet door" (Μια οδοντόβουρτσα σφηνώνει σε μια πόρτα ντουλάπας) ή "Waffle falling over" (Μια βάφλα που πέφτει -βίντεο κάτω).



Σκεφτείτε για μια στιγμή τι γίνεται σήμερα στο Διαδίκτυο από διάφορες ιστοσελίδες (ακόμη και τις επονομαζόμενες "μεγάλες") για ένα κλικ: βαρύγδουποι τίτλοι, πολλά υποσχόμενα βίντεο, "Δείτε τον τάδε να κάνει το τάδε", "Σκληρές εικόνες", "ΣΟΚ", "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ", "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ", κ.ά. Αυτά λοιπόν τα βίντεο, προσφέρουν ακριβώς αυτό που περιγράφουν και είναι πέρα για πέρα αληθή.

"Υπάρχουν πολλά σκατά στο Διαδίκτυο και σκέφτηκα να κάνω και εγώ μερικά για να δω αν μπορώ να πάρω κλικ και το έκανα", έχει δηλώσει ο ίδιος. "Τα βίντεό μου ήταν γραφτό να γίνουν ένα μείγμα από σκατά και τίποτα. Με το πέρασμα του χρόνου... βλέπω τώρα τα βίντεο μου ως τέχνη. Είναι το δώρο μου στη Γη".

Τα περισσότερα βίντεο του Carl είναι σύντομα -10 με 12 δευτερόλεπτα, κατά μέσο όρο- αν και κάποια, όπως το "Carrot in shoe" (Καρότο σε παπούτσι), έχουν διάρκεια πάνω από μια ώρα. Άλλα πάλι, όπως το "Hitting mug with toothbrush 5208 times" (Χτυπώντας μια κούπα με μια οδοντόβουρτσα 5208 φορές) ή αυτό με την γλάστρα που είδαμε πιο πάνω, φτάνουν στα όρια της υπερβολής -αν όχι της παλαβομάρας...

Οι περιγραφές του Carl για το έργο του κινούν κάποιες υποψίες, υποψίες που πολλαπλασιάζονται επειδή δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα σε αναζήτηση στην Google για την πόλη του, για το όνομά του και δεν υπάρχει καμία μετάφραση για τη λέξη "Schnöölehelettelettö". Ο Carl εξηγεί αυτό το τελευταίο λέγοντας ότι στο χωριό του μιλάνε μια λιγότερο διαδεδομένη διάλεκτο της σουηδικής γλώσσας, κάτι που είναι πιθανό.

Το πιο ειλικρινές κανάλι του YouTube ξεκίνησε για να τρολλάρει τους παιδόφιλους

Το κανάλι Schnöölehelettelettö δεν προοριζόταν γι' αυτό που έγινε, αν και η μόνη απόδειξη που υπάρχει για το αντίθετο είναι τα πρώτα σχόλια στα πρώτα βίντεο του Carl. Τα σχόλια προέρχονταν από τα μέλη του 4chan, μια ιστοσελίδα που ο Carl περιγράφει ως, "γεμάτη με παιδική πορνογραφία, όπου σκοτώνονται κουτάβια και ο κόσμος συναντιέται για να αγοράσει ναρκωτικά". Έτσι συνδύασε την αναγκαιότητα της θεαματικότητας με την επιθυμία του να κακολογήσει μια ιστοσελίδα που μισούσε.

"Έκρυψα το link και είπα ότι ήταν παιδικό πορνό. Στη συνέχεια, όταν οι παιδόφιλοι πήγαν να το δουν, είχε μόνο τροφές που πέφτουν", δήλωσε. Μετά από λίγο, βαρέθηκε. "Βαρέθηκα και δεν ήθελα να βλέπω τα χάλια του 4chan και έτσι τα παράτησα. Κάποια στιγμή κάποιος δημοσίευσε στο Reddit την βάφλα και έγινε viral".

Τώρα, το κανάλι Schnöölehelettelettö έχει πάνω από 20.000 συνδρομητές, εκατομμύρια προβολές και ένα μικρό στρατό σχολιαστών που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν αστεία και να τους τρολλάρουν με κάποιο σύντομο βίντεο κάποιου ανώνυμου άνδρα που ρίχνει μια πέτρα σε άλλες πέτρες.

από: sploid.gizmodo, digg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου