Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το μεγαλύτερο μνημείο του κόσμου είναι κρυμμένο κάτω από ένα βουνό

Από απόσταση, η πυραμίδα φαίνεται σα να πρόκειται για έναν φυσικό λόφο με μια εκκλησία πάνω του - πηγή

Όταν ο Ισπανός εξερευνητής Ερνάν Κορτές κατέλαβε την πόλη Cholula των Αζτέκων στο σημερινό Μεξικό, οι άποικοι έχτισαν ένα μεγάλο ναό στην κορυφή ενός λόφου, ως σύμβολο της κατάκτησης τους. Πίστευαν ότι ήταν λόφος, δηλαδή...Στην πραγματικότητα ήταν μια τεράστια πυραμίδα της οποίας η βάση είχε μήκος 450 μέτρα και ύψος 66 μέτρα.

Όταν έφτασε ο Κορτές με τον στρατό του, η πυραμίδα -γνωστή ως Tlachihualtepetl, ή "βουνό φτιαγμένο από τον άνθρωπο"- ήταν ήδη ηλικίας 1000 χρόνων και κρυμμένη κάτω από στρώματα βρωμιάς και ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το μύθο, κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε μια πυραμίδα εκεί, μέχρι που ξεκίνησε η κατασκευή ενός ψυχιατρικού ασύλου το 1910.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του πως μπορεί να ήταν η πυραμίδα - πηγή

Αυτό, πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι χτίστηκε με τούβλα λάσπης, τα οποία, σε συνδυασμό με την υγρασία, δημιούργησαν ένα εύφορο μέρος για να αναπτυχθούν τροπικά φυτά.

Με βάση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και διπλάσιο όγκο, η Tlachihualtepetl δεν είναι απλά η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου. Είναι το μεγαλύτερο μνημείο που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άνθρωπος.

Δείτε και τα βίντεο που ακολουθούν για τους Αζτέκους.

Τι συνέβη στους Αζτέκους; Γιατί εξαφανίστηκε αυτός ο μεγάλος πολιτισμός;
Πέντε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους Αζτέκους
25 πληροφορίες για τους θεούς των Αζτέκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου