Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη μουσική που φτιάχτηκε σε υπολογιστή

Ο Τιούρινγκ σε ηλικία 16 χρονών - πηγή

Ήταν δημιουργία του Άλαν ΤιούρινγκΟ Άλαν Τιούρινγκ είναι γνωστός όντα ένας από την ομάδα που έσπασε την κρυπτοσυσκευή Enigma των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου., κάτι το οποίο συντόμευσε το τέλος του πολέμου ίσως και τέσσερα χρόνια. Ήταν επίσης ο πατέρας της σύγχρονης πληροφορικής, και, προφανώς, ο πρώτος ηλεκτρονικός μουσικός.

Και αυτό γιατί το 1951 δημιούργησε την πρώτη μουσική σε υπολογιστή. Όντας Βρετανός, η μουσική ξεκινάει με το "God Save the Queen," τον εθνικό ύμνο της Μεγάλης Βρετανίας:Σήμερα, μπορούμε να ακούσουμε αυτή τη σύνθεση χάρη σε μερικούς Νεοζηλανδούς επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν πρόσφατα την ανακάλυψή τους .

Ο Τιούρινγκ δημιούργησε τη μουσική σε ένα μηχάνημα σε ένα εργαστήριο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Η μουσική επιβίωσε σε έναν δίσκο οξικού άλατος, από τον οποίο οι επιστήμονες φίλτραραν τον θόρυβο και άλλαξαν την ταχύτητα του δίσκου, δημιουργώντας μια μουσική που μοιάζει κάτι με "ηλεκτρονικές γκάιντες".

Η αντίδραση του Τιούρινγκ, όταν άκουσε την μουσική -σύμφωνα με κάποιον άλλο επιστήμονα της εποχής- ήταν, "Καλό".

Ανδριάντας του στο Sackville Park - πηγή

Ο Τιούρινγκ πέθανε τρία χρόνια αργότερα, αυτοκτονώντας με κυάνιο, αφού διώχθηκε για ομοφυλοφιλία το 1952, κάτι που ήταν παράνομο τότε στη Βρετανία. Το 2013, του αποδόθηκε επισήμως χάρη και απαθανατίστηκε σε αγάλματα και ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου