Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αεροφωτογραφίες από τις αρχές του 1900 με ένα πρώιμο drone

"San Francisco in Ruins", η φωτογραφία που έκανε τον George Lawrence πλούσιο τραβήχτηκε τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό το 1906

Ο George R. Lawrence που το δημιούργησε, το αποκαλούσε "Captive Airship" και παρόλο που δεν μπορούσε να το ξέρει εκείνη την εποχή, η εφεύρεσή του ήταν ένα πρώιμο drone.Δείτε ακόμη:
Η παλαιότερη σωζόμενη αεροφωτογραφία
Σύνθετη αεροφωτογραφία του Σαν Φρανσίσκο με φωτογραφίες από το 1938
Αεροφωτογραφίες του Παρισιού από το 1878!
Αεροφωτογράφηση με περιστέρια!

Ο εμπορικός φωτογράφος από το Σικάγο δεν ήταν καθόλου κοντόφθαλμος. Αν και οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις εφευρέσεις του -τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, τη φωτογράφηση με φλας- ήταν επίσης πρωτοπόρος στη δουλειά των εικόνων. Εκτυπώσεις αεροφωτογραφιών του καταστροφικού σεισμού από το 1906 στο Σαν Φρανσίσκο του απέφεραν έσοδα πάνω από 15.000 δολάρια -σχεδόν 400.000 δολάρια σήμερα.

Ο Lawrence ήταν ένας πραγματικός ρεαλιστής. Άρχισε να χρησιμοποιεί χαρταετούς όταν το αερόστατο υδρογόνου που μετέφερε αυτόν και την κάμερά του απέτυχε στα 200 πόδια. Αλλά η απάντησή του -ένας δακτύλιος χαρταετών και καλωδίων που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μια ελαφριά κάμερα- του εξασφάλιζε ότι δεν χρειάζονταν να ανέβει ξανά ψηλά. Μέσω ενός καλωδίου μπορούσε να απελευθερώσει, μαγνητικά, το κλείστρο της κάμερας.

Η κάμερα Captive Airship:Σε μερικές από τις φωτογραφίες του φαίνονται τμήματα των βραχιόνων -μήκους 4,5 μέτρων. Αυτοί οι βραχίονες ήταν τοποθετημένοι εξίσου κάτω από τη μηχανή βάρους περίπου 22,5 κιλών, και τα οποία με τη σειρά τους κρέμονταν από 17 χαρταετούς. Η εφεύρεση μπορούσε να φτάσει σε ύψος έως και 600 μέτρα. Σε αντίθεση με τις πιο στατικές, σύνθετες φωτογραφίες που μπορεί να συλλάβει κάποιος από ένα αεροσκάφος ή ένα πολύ ψηλό κτίριο, αυτές δίνουν μια πιο αυθόρμητη αίσθηση.

Σαν Φρανσίσκο, 1906

Η πανεπιστημιούπολη του Northwestern University στις όχθες της λίμνης του Μίτσιγκαν, Ιλινόις, 1909

Pacific Grove, Καλιφόρνια, 1906

Ο στόλος εισέρχεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο μέσω την Golden Gate το 1908

από: timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου