Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Άρματα από χιλιάδες ντάλιες παρέλασαν και φέτος στο ετήσιο Corso Zundert


Από το 1936, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι μιας μικρής ολλανδικής πόλης γίνονται μια σκηνή με περίτεχνα άρματα με λουλούδια. Το Corso Zundert είναι μια ετήσια παράδοση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βίνσεντ βαν Γκογκ, την πόλη Ζάντερτ, με την παρέλαση των αρμάτων με τα λουλούδια.



Δείτε ακόμη:
Η ετήσια παρέλαση "Corso Zundert" τιμά τον Βίνσεντ βαν Γκογκ με τεράστια αιωρούμενα άρματα από λουλούδια



Στην παρέλαση διαγωνίζονται 20 διαφορετικές γειτονιές της πόλης -που ελπίζουν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο σε μια κοινή ψηφοφορία- και τα άρματα είναι στολισμένα μόνο με ντάλιες. Η εκδήλωση είναι εξ ολοκλήρου εθελοντική. Οι μακρόχρονες προετοιμασίες -από την καλλιέργεια της ντάλιας μέχρι την κατασκευή των αρμάτων- ενώνει την κοινότητα. Η παράδοση προσελκύει όλες τις γενιές. Οι μεγαλύτεροι ασχολούνται με τους κήπους, ενώ η νεότερη γενιά ασχολείται με την δημιουργία των αρμάτων.



Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε κοινότητα ασχολείται με το άρμα τους. Τον στήνονται Μάιο ή τον Ιούνιο στήνονται σκηνές όπου εργάζονται οι εθελοντές για να τελειοποιήσουν το άρμα τους. Τα λουλούδια είναι η τελική πινελιά. Δεδομένου ότι πρέπει να είναι φρέσκες, οι ντάλιες τοποθετούνται μόλις τρεις ημέρες πριν από την εκδήλωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι εθελοντές αγωνίζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να βεβαιωθούν ότι καλύπτεται κάθε περιοχή του άρματος.



Το νικητήριο άρμα για το 2017 προέρχεται από την κοινότητα Schijf -η πρώτη φορά που κερδίζει και έχοντας βγει τρίτη πάρα πολλές φορές στο παρελθόν- και φαίνεται στην φωτογραφία στην αρχή του θέματος.


από: my modern met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου