Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ένα πάρκο στις ΗΠΑ, οι επισκέπτες κλέβουν τις πινακίδες του


Η αστυνομία παρακαλεί τους επισκέπτες να σταματήσουν να κλέβουν τις πινακίδες στο πάρκο Bong.



Η Richard I. Bong State Recreational Area είναι ένα μέρος άγριας ζωής με έκταση 18 τετ. χλμ, κάπου μεταξύ του Μιλγουόκι και του Σικάγο στις ΗΠΑ. Οι ντόπιοι το αποκαλούν απλά "The Bong" (πίπα για ναρκωτικά) και δεν είναι τόσο δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί το μέρος είναι αγαπημένο προορισμός για χρήστες κάνναβις.


Ο Richard Ira Bong είναι ένας θρυλικός ήρωας πολέμου που έζησε στο Poplar του Ουισκόνσιν, πριν καταταγεί στην πολεμική αεροπορία. Ενώ υπηρετούσε στον Ειρηνικό, ο Bong κατέγραψε 40 επιβεβαιωμένες καταρρίψεις αεροσκαφών με το P-38 Lightning, κερδίζοντας τον παρατσούκλι Ace of Aces και ένα μετάλλιο τιμής.

Το 1955 η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να σχεδιάζει την κατασκευή μιας αεροπορικής βάσης στην περιοχή και ήθελε να την ονομάσει "Bong" προς τιμή του ήρωα. Ο στρατός είδε την βάση ως κέντρο υποκλοπών, που θα μπορούσε να προστατέψει το Σικάγο από -τυχόν- βομβαρδισμούς της ΕΣΣΔ που υπερίσχυε στην Αρκτική. Έτσι, αγόρασε 7 τετραγωνικά μίλια γεωργικής γης και από το 1958 είχε ισοπεδώσει μεγάλο μέρος για διαδρόμους, αποστράγγισε τους υγροτόπους και εγκατέστησε αποχέτευση.


Τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι αεροδιάδρομοι, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είδε αλλιώς την βάση και δεν προχώρησε στο άνοιγμά της. Η βάση ήταν ήδη παρωχημένη και η τοποθεσία ήταν πολύ κοντά στον εναέριο χώρο του Σικάγο κάτι που σήμαινε συμφόρηση εμπορικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.

Ο βάση έμεινε αδρανής για δύο δεκαετίες, οπότε το 1979, το Εθνικό Συμβούλιο Πόρων του Ουισκόνσιν ενέκρινε ένα σχέδιο ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μετατροπή της πρώην γεωργικής γης και της -σχεδόν- αεροπορικής βάσης σε καταφύγιο άγριων ζώων. Η περιοχή εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και γρήγορα έγινε ένας ελκυστικός στόχος για αστεία περί μαριχουάνας αλλά και κλοπής πινακίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου