Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

7 αληθινές ιστορίες πίσω από το American Horror Story

Ο John Wayne Gacy - πηγή

Η τηλεοπτική σειρά τρόμου American Horror Story αποτελείται από θεματικά διαφορετικές σεζόν (έχουν προβληθεί επτά και έχουν προγραμματιστεί ήδη άλλες δύο), κάθε μία εκ των οποίων περιγράφει ξεχωριστές ιστορίες με νέους χαρακτήρες και νέα γεγονότα.

Δείτε επτά ιστορικές δολοφονίες, απαγωγές και άλλες περίεργες περιπτώσεις που έχουν παρουσιαστεί σε παλαιότερες σεζόν.



Οι φόνοι του Ρίτσαρντ Σπέκ

Ο Ρίτσαρντ Σπεκ - πηγή

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς παρουσίασε μια αναδρομή εμπνευσμένη από τον κατά συρροή δολοφόνο Ρίτσαρντ Σπέκ. Στο επεισόδιο παρουσιάστηκε ένας άνθρωπος να μπαίνει σε ένα σπίτι γεμάτο από γυναίκες που συγκατοικούσαν και στη συνέχεια να δολοφονεί, μια νοσοκόμα και μια μαθήτρια νοσηλευτικής.

Το 1966, ο Σπεκ μπήκε σε μια μονοκατοικία στο Σικάγο όπου ζούσαν εννιά νοσηλεύτριες. Έδεσε τις οκτώ από αυτές -τις Gloria Davy, Patricia Matusek, Nina Jo Schmale, Pamela Wilkening, Suzanne Farris, Mary Ann Jordan, Merlita Gargullo και Valentina Pasion- με σεντόνια και στη συνέχεια, τις οδήγησε σε ξεχωριστά δωμάτια. Μια προς μια, τις μαχαίρωσε ή τις στραγγάλισε. Είτε γιατί ο Σπεκ (ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών) έχασε το λογαριασμό, είτε γιατί δεν ήξερε ότι στο σπίτι υπήρχε και μια ένατη γυναίκα, αυτή η συγκάτοικος επέζησε. Η Corazon Amurao είχε κρυφτεί κάτω από ένα κρεβάτι και χάρη στην κατάθεσή της παγιδεύτηκε ο Σπεκ.

Η Amurao είπε στην αστυνομία ότι ο δολοφόνος είχε ένα τατουάζ στον βραχίωνά του, που έγραφε "Born to Raise Hell". Όταν ο Σπεκ προσπάθησε να αυτοκτονήσει λίγες μέρες μετά τις δολοφονίες, ο γιατρός στο νοσοκομείο αναγνώρισε το τατουάζ. Ο Σπεκ συνελήφθη, καταδικάστηκε και πέθανε στη φυλακή το 1991.


Η Μαύρη Ντάλια

Η Elizabeth Short - πηγή

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν επίσης, η σειρά παρουσίασε την Elizabeth Short, γνωστή απλά ως Μαύρη Ντάλια. Αν και η σειρά παρουσίασε έναν ανατριχιαστικό οδοντίατρο να βιάζει την επίδοξη ηθοποιό και στη συνέχεια να αφήνει ένα φάντασμα να την ακρωτηριάσει, ο πραγματικός δολοφόνος της Short παραμένει μυστήριο. Το πρωινό της 15ης Ιανουαρίου του 1947, μια μητέρα και το παιδί της βρέθηκαν μπροστά στο σώμα της, το οποίο είχε τεμαχιστεί στη μέση και το αίμα είχε αποστραγγίστηκε. Ο θάνατός της έκανε αίσθηση στα ΜΜΕ της εποχής και οι εφημερίδες την ονόμασαν γρήγορα "Μαύρη Ντάλια", λόγω μιας ταινίας του 1946 με τίτλο The Blue Dahlia, αλλά και λόγω της αγάπης της Short για τα μαύρα φορέματα.

Επειδή τα κοψίματα στο σώμα της έδειχναν έναν δολοφόνο με χειρουργικές δεξιότητες, η αστυνομία άρχισε να ψάχνει τους γιατρούς. Ο ένοχος δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να κατονομάζει ύποπτους μέχρι και σήμερα. Το 2014, ο συνταξιούχος ντετέκτιβ ανθρωποκτονίας Steve Hodel έδωσε στοιχεία ότι δολοφόνος ήταν ο ίδιος ο πατέρας του.


Η απαγωγή των Barney και Betty Hill

Οι Hill - πηγή

Στην δεύτερη σεζόν παρουσιάστηκε η υποτιθέμενη απαγωγή από εξωγήινους των Barney και Betty Hill. Οι Hill ήταν ένα διαφυλετικό ζευγάρι οι οποίοι υποστήριξαν ότι απήχθησαν από εξωγήινους το 1961. Σύμφωνα με την ιστορία που είπαν, το ζευγάρι επέστρεφε με αυτοκίνητο στο σπίτι τους στο Πόρτσμουθ του Νιού Χάμσαϊρ μετά από διακοπές στο Μόντρεαλ. Στη διαδρομή είδαν φώτα στον ουρανό. Ένα μεγάλο διαστημόπλοιο προσγειώθηκε σε ένα κοντινό χωράφι. Ήταν τόσο κοντά που μπορούσαν να δουν τους εξωγήινους στα παράθυρα. Στη συνέχεια, λένε, όλα σκοτείνιασαν.

Οι Hill ξύπνησαν δύο ώρες μετά με χαλασμένα παπούτσια και σχισμένα ρούχα, αβέβαιοι για το τι είχε συμβεί. Μετά από μια ύπνωση, θυμήθηκαν τα πάντα. Η περίεργη ιστορία τους έγινε βιβλίο, το The Interrupted Journey, καθώς και τηλεταινία το 1975, The Incident UFO, με πρωταγωνιστές τον James Earl Jones και τον Estelle Parsons.


Η σοφίτα του τρόμου της Ντελφίν Λαλορί

Η Ντελφίν Λαλορί - πηγή

Στην τρίτη σεζόν παρουσιάστηκε η Ντελφίν Λαλορί (Delphine LaLaurie), μια κοσμικός στη Νέας Ορλεάνη τον 19ο αιώνα με δολοφονικό πρόσωπο. Η Λαλορί είναι μια μακάβρια φιγούρα που συναντά κανείς συχνά στη λαογραφία της Νέας Ορλεάνης.

Παρά το ότι η Λαλορί προέβαλε την εικόνα μιας γενναιόδωρης οικοδέσποινας και διοργανώτριας πάρτι, η ίδια ήταν πολύ κακή στους σκλάβους της, πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της. Πολλοί υποψιάζονταν ότι οι σκλάβοι της λιμοκτονούσαν, αλλά αυτές οι φήμες για την σκληρότητα της έμενα -για λίγο καιρό- μέχρι εκεί. Τα πράγματα άλλαξαν όταν η Λαλορί κυνήγησε μια 12χρονη σκλάβα από την άκρη της στέγης, θέλοντας να την μαστιγώσει επειδή της βούρτσισε λάθος τα μαλλιά της. Η κοπέλα πέθανε και η Λαλορί έριξε το σώμα της σε ένα πηγάδι.

Παρά την δημόσια κατακραυγή, τίποτα δεν συνέβη στην Λαλορί. Κάποια στιγμή, ο μάγειράς της έβαλε φωτιά στο αρχοντικό της. Οι γείτονες συνειδητοποίησαν ότι η Λαλορί δε σκόπευε να αφήσει τους σκλάβους της να ξεφύγουν ζωντανοί από τη φωτιά. Μπήκαν λοιπόν στη σοφίτα του σπιτιού για να τους σώσουν. Εκεί βρήκαν αρκετούς νεκρούς σκλάβους, δεμένους στους τοίχους. Άλλοι ήταν ζωντανοί, αλλά ακρωτηριασμένοι ή διαμελισμένοι. Τα όργανά τους και τμημάτων των σωμάτων τους ήταν διάσπαρτα στο πάτωμα. Η Λαλορί κινδύνεψε να σκοτωθεί από τον εξοργισμένο όχλο που μαζεύτηκε μετά από την ανακάλυψη, αλλά δραπέτευσε από την πόλη με την άμαξά της, αφήνοντας πίσω μια ανείπωτη φρίκη.


Ο άνθρωπος με το τσεκούρι της Νέας Ορλεάνης

Χάρτης με τα εγκλήματα του Axeman, Μάρτιος 1919 - πηγή

Και αυτή η ιστορία παρουσιάστηκε στην τρίτη σεζόν. Ο ανώνυμος δολοφόνος τρομοκρατούσε την πόλη μεταξύ του 1918 και του 1919, μπαίνοντας σε σπίτια και σκοτώνοντας τους ένοικους με τσεκούρι. Τον Μάρτιο του 1919, σύμφωνα με πληροφορίες, έγραψε στο The Times-Picayune, απειλώντας για μια νέα επίθεση, αλλά υποσχόμενος ότι θα άφηνε ήσυχο οποιοδήποτε σπίτι έπαιζε τζαζ, την αγαπημένη του μουσική.

Η τζαζ ακουγόταν σε κάθε σπίτι στην πόλη εκείνη τη νύχτα, οπότε κανείς δε σκοτώθηκε. Ωστόσο, οι επιθέσεις -σποραδικά πλέον- συνεχίστηκαν μέχρι τον Οκτώβριο σε ένα παντοπωλείο, που ήταν και το τελικό χτύπημα. Παρόλο που κάποιοι πιστεύουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από μια βεντέτα της Μαφίας, το κίνητρο και η ταυτότητα του Axeman δεν καθορίστηκαν ποτέ, ο οποίος παραμένει διάσημος για την περίεργη επιστολή του.


John Wayne Gacy, ο Killer Clown
Τα εγκλήματα του John Wayne Gacy εμφανίστηκαν σε δύο ξεχωριστές σεζόν. Αρχικά, μέσω του Twisty the Clown, ενός παραμορφωμένου διασκεδαστή παιδιών που απήγαγε και σκότωνε. Έπειτα ο Twisty επέστρεψε για να παίξει σε ένα ειδικό επεισόδιο για το Halloween, όπου εμφανίστηκαν και άλλοι γνωστοί κατά συρροή δολοφόνοι, όπως οι Aileen Wuornos και Jeffrey Dahmer.

Από το 1972 έως το 1978, ο Gacy επιτέθηκε σεξουαλικά και δολοφόνησε τουλάχιστον 33 έφηβους, όλα αγόρια. Όταν δε ασχολούνταν με βιασμούς και δολοφονίες, ντυνόταν σαν κλόουν -Pogo the Clown- και πήγαινε σε παιδικά πάρτι γενεθλίων. Όταν οι αστυνομικοί αποκάλυψαν μαζικούς τάφους στην περιουσία του, ο Gacy δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή. Παρέμεινε φυλακισμένος επί 14 χρόνια πριν εκτελεστεί το 1994.


Ξενοδοχείο Cecil

Το ξενοδοχείο το 2013 - πηγή

Μπορεί να ονομαστεί Hotel Cortez, αλλά το πανδοχείο στην πέμπτη σεζόν είναι το Cecil Hotel του Λος Άντζελες. Το Cecil απέκτησε μια άσχημη φήμη, κυρίως επειδή όσοι μένουν εκεί πεθαίνουν ή σκοτώνουν άλλους. Έμπνευση αποτέλεσε ένα βίντεο από κάμερα παρακολούθησης που έδειχνε μια γυναίκα να μπαίνει σε ένα ασανσέρ σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης που φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένο και δεν την είδαν ποτέ ξανά. Πρόκειται για την ιστορία της Elisa Lam, μιας Καναδής φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα του Cecil.

Το Cecil ήταν αγαπημένο στέκι κατά συρροή δολοφόνων όπως ο Richard Ramirez (The Night Stalker), ο οποίος εμφανίζεται στη σειρά. Αρκετές γυναίκες που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, αργότερα πέθαναν. Σύμφωνα με τις αλληλένδετες ιστορίες της σειράς, λέγεται ότι σ' αυτό το ξενοδοχείο εθεάθη ζωντανή, τελευταία φορά, η Μαύρη Ντάλια.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου