Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Απίστευτες μικροσκοπικές πόλεις και κτίρια που δημιουργήθηκαν και διακοσμήθηκαν με χιλιάδες μικροσκοπικές πέτρες


Αυτός ο θαυμάσιος βραχώδης κήπος βρίσκεται πίσω από μια εκκλησία στο Calhoun της Τζόρτζια στις ΗΠΑ και είναι γεμάτος με μικροσκοπικές δημιουργίες εικονικών πόλεων, κάστρα, καθεδρικούς ναούς, γέφυρες, ακόμη και το Κολοσσαίο.




Οι πάνω από 50 μινιατούρες του κήπου είναι κατασκευασμένες από μικροσκοπικές πέτρες, κοχύλια, σπασμένα γυαλιά, σύρμα, τσιμέντο και άλλα βιοτεχνικά υλικά. Στον κήπο μπορεί να δει κανείς την Παναγία των Παρισίων -με βιτρό- αλλά και κάστρα κατασκευασμένα από βότσαλα και κοχύλια. Ανθρωπάκια από πορσελάνη "κατοικούν" σε διάφορα δωμάτια και γωνιές σε όλες τις κατασκευές, ενώ υπάρχουν και μικρά πορσελάνινα ζώα.


Δημιουργός αυτού του κήπου ήταν ο DeWitt "Old Dog" Boyd, ένα από τα μέλη της Εκκλησίας Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας στην πόλη Calhoun. Όντας χομπίστας, ο Boyd άρχισε να δημιουργεί μικροσκοπικά χωριά για τα οκτώ παιδιά του, ως οικογενειακό παιχνίδι. Κάθε φορά που η οικογένειά του μετακόμιζε, ο Boyd έφτιαχνε ένα μικρό χωριό για τα παιδιά του. Το 2007, ο Boyd ξεκίνησε να κατασκευάζει τον κήπο στον Calhoun.


Σήμερα, ο κήπος πλέον είναι οικογενειακή προσπάθεια, καθώς συμμετέχουν ο Boyd, τα παιδιά του, αλλά και τα παιδιά τους. Ο κήπος βρίσκεται πίσω από την εκκλησία των Αντβεντιστών, ενώ ορισμένες έχουν θρησκευτικά θέματα. Μία από τις πόλεις αντιπροσωπεύει τη Βηθλεέμ. Κάπου, σε έναν από τους διαδρόμους βρίσκονται οι Δέκα Εντολές, σπασμένες. Αλλά και σε άλλα σημεία υπάρχουν γραφές σε διάδρομους ή τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου