Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Το εγκαταλελειμμένο ορυχείο Tomnadashan στην Σκωτία


Οι φανατικοί των Monty Python ίσως αναγνωρίσουν αυτό το εγκαταλελειμμένο ορυχείο ως την Σπηλιά του Φονικού Λαγού του Caerbannog (Cave of the Killer Rabbit of Caerbannog) από την ταινία Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης (Monty Python and the Holy Grail).



Πολλοί οπαδοί των Monty Python προσπαθούν να βρουν αυτό το ορυχείο. Μόλις το βρουν, θα το αναγνωρίσουν ως το σημείο όπου ο βασιλιάς Αρθούρος και οι "γενναίοι" ιππότες του αντιμετωπίζουν τον χαριτωμένο αλλά δολοφονικό λαγό που φυλάει το Σπήλαιο του Caerbannog, στο οποίο βρίσκεται το Μαύρο Τέρας του Arrrghhh.



Στον κανονικό κόσμο, το Σπήλαιο του Caerbannog είναι το εγκαταλελειμμένο Ορυχείο Tomnaashan στην περιοχή Περθ και Κινρός της Σκωτίας. Το ορυχείο άνοιξε τον 19ο αιώνα, αλλά οι προσπάθειες για τη συλλογή χαλκού, χρυσού και θείου από τα βάθη του αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.


Το εγκαταλελειμμένο ορυχείο είναι ένα ήσυχο μέρος, που είναι πολύ καλά κρυμμένο. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο καλά κρυμμένο που όταν οι Τέρι Τζόουνς και Μάικλ Πέιλιν, δύο από τους ηθοποιούς της ταινίας, προσπάθησαν να βρουν το ορυχείο ως μέρος των εορτασμών για την 25η επέτειο της ταινίας, δεν κατάφεραν να θυμηθούν πού βρισκόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου