Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το Cimitero delle Porte Sante στην Φλωρεντία


Το νεκροταφείο είναι γεμάτο με όμορφη ταφική τέχνη και έχει εκπληκτική θέα στη Φλωρεντία.




Πίσω από την εκκλησία του San Miniato al Monte -που είναι 1.000 ετών- βρίσκεται το Cimitero delle Porte Sante (Νεκροταφείο των Ιερών Πόρτων). Το νεκροταφείο ιδρύθηκε το 1800, τόσο για κοινούς πολίτες, όσο και για αξιοσημείωτους κατοίκους της Φλωρεντίας. Ο χώρος όπου οι νεκροί αναπαύονται εν ειρήνη, διαθέτει μια εκπληκτική θέα της πόλης.



Το νεκροταφείο λειτουργεί ως υπαίθριο μουσείο, γεμάτο γλυπτά και όμορφη αρχιτεκτονική. Τα ιδιωτικά παρεκκλήσια και οι τάφοι είναι χτισμένα σε ένα μεικτό στυλ, που κυμαίνεται από το νεοκλασικό έως το Αρτ Νουβό Nouveau και το Αρτ Ντεκό. Πολλά από αυτά είναι εμπνευσμένα από τις μεσαιωνικές και αναγεννησιακές εκκλησίες της Φλωρεντίας.



Το πιο δημοφιλές και ρομαντικό άγαλμα του νεκροταφείου είναι αυτό του τάφου Mazzone, που παρουσιάζει τα δύο αδέλφια Mazzone να χορεύουν (τρίτη φωτογραφία). Ο Mario πέθανε ενώ υπηρετούσε ως πιλότος κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η αδελφή του Maria πέθανε λίγο πριν το γάμο της. Η μητέρα τους ήθελε να τους αναπαραστήσει ενωμένους ξανά στη μεταθανάτια ζωή. Ο Mario φοράει τη στολή του και η Maria φοράει το γαμήλιο φόρεμά της.



Ορισμένες από τις προσωπικότητες της Φλωρεντίας που έχουν θαφτεί εδώ είναι ο Πελεγκρίνο Αρτούζι (Pellegrino Artusi), ο "πατέρας της ιταλικής κουζίνας", ο σχεδιαστής μόδας Ενρίκο Κοβέρι (Enrico Coveri) και ο Κάρλο Κολόντι (Carlo Collodi), ο συγγραφέας του "Οι Περιπέτειες του Πινόκιο".

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου