Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η ομορφιά των κυμάτων από τον φωτογράφο Warren Keelan


Ο Warren Keelan είναι ένας βραβευμένος φωτογράφος από το Γουόλονγκονγκ της Αυστραλίας.




Μετά από μια δεκαετία ως κιθαρίστας σε μια μπάντα, ο Keelan πήρε μια κάμερα και βρήκε το πάθος του στη φωτογραφία τοπίου. Όταν όμως πήρε την πρώτη αδιάβροχη κάμερα, πήγε στον ωκεανό και εκεί ξεκίνησαν όλα.


Αν και χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φακών, ένας από τους πρωταρχικούς του είναι ένας 70-200mm f/2.8 IS II. "Το να έχεις έναν τηλεφακό μαζί σου στο νερό ανοίγει πραγματικά την πόρτα στη δημιουργικότητα", λέει ο Keelan. "Είναι βαρύτερος σε σύγκριση με τους περισσότερους, αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω".


"Η πιο δύσκολη και ευχάριστη πτυχή του να φωτογραφίζω το νερό είναι ότι είναι ένα στοιχείο που δεν έχεις κανένα έλεγχο", λέει. "Η συνεχώς μεταβαλλόμενη, απρόβλεπτη φύση του νερού είναι από τους πολλούς λόγους που μου αρέσει να φωτογραφίζω μέσα σε αυτό".


Ο Keelan εκτιμά ότι τραβάει κατά μέσο όρο 200 έως 500 καρέ σε διάστημα δύο ωρών στο νερό.


"Φωτογραφίζω τα πάντα σε μορφή RAW έτσι ώστε να μπορώ να δουλέψω τα αρχεία για να αναδημιουργήσω τους τόνους, τα χρώματα, τις διαθέσεις και τα συναισθήματα που είδα και αισθάνθηκα όταν έκανα το κλικ. Για να είμαι ειλικρινής, έχω ακόμα πολλά να μάθω όταν πρόκειται για την επεξεργασία, ειδικά με τα υποθαλάσσια τοπία και τις φάλαινες, τους καρχαρίες, τις χελώνες κλπ".




από: petapixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου