Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Γιατί τα σεντόνια και οι πετσέτες των ξενοδοχείων είναι -σχεδόν πάντα- λευκά;


Τα σεντόνια διατίθενται σε διάφορα χρώματα και υφάσματα, από γκρίζα μέχρι κόκκινα και μπλε. Το ίδιο και οι πετσέτες μπάνιου. Οι ίδιοι μπορεί να έχετε διάφορα, ή ίσως να ξέρετε κάποιον που έχει μόνο λευκά.
 
 
 
Όμως, όταν πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο, συχνά, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Το πάπλωμα μπορεί να είναι πολύχρωμο, αλλά τα σεντόνια και οι πετσέτες είναι σχεδόν πάντα λευκά. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα λευκοί του ξενοδοχείου υπόκεινται σε μεγάλη φθορά, αν ποτέ το σκεφτεί κανείς, είναι μια περίεργη επιλογή.
 
Ο κύριος λόγος λοιπόν που τα ξενοδοχεία έχουν λευκά σεντόνια και πετσέτες είναι για τον εντοπισμό των κοριών.

Τα ξενοδοχεία θέλουν να χρησιμοποιούν λευκά σεντόνια επειδή φαίνεται γρήγορα και εύκολα η καθαριότητα. Φανταστείτε να καθίσετε σε ένα κρεβάτι με σκούρα σεντόνια. Ίσως αναρωτηθείτε διάφορα για την καθαριότητα και για όσα δεν μπορείτε να δείτε. Ενώ, με το λευκό, είστε σίγουροι ότι τα σεντόνια έχουν πλυθεί πρόσφατα.

Δεν ήταν πάντα έτσι όμως.
 
Την αλλαγή πιστώνεται η αλυσίδα Westin στη δεκαετία του 1990. Η απόφαση της αλυσίδας πήγε κόντρα στην τάση των ξενοδοχείων για την χρήση χρωματιστών σεντονιών. Όμως, με αυτή την μικρή αλλαγή, η Westin θεώρησε ότι μπορούσε να βελτιωθεί το δωμάτιο.

"Το άσπρο κρεβάτι δημιούργησε ένα 'φωτοστέφανο'", δήλωσε στην HuffPost το 2014 ο Erin Hoover, πρώην αντιπρόεδρος σχεδιασμού για τα ξενοδοχεία Westin και Sheraton. "Ο κόσμος πίστεψε ότι ένα δωμάτιο είχε ανακαινιστεί, ακόμα κι αν άλλαζες μόνο το κρεβάτι. Είχε τεράστιο αντίκτυπο".

Επίσης, από υλικοτεχνικής άποψης, τα λευκά σεντόνια διευκολύνουν τον καθαρισμό. Αντί να ξεχωρίζονται τα χρωματιστά σεντόνια, τόσο τα σεντόνια όσο και οι πετσέτες μπορούν να μπουν στο ίδιο πλύσιμο χωρίς τον φόβο επιχρωματισμού.

Ίσως όμως έχετε προσέξει ότι τα λευκά των ξενοδοχείων είναι "ζωντανά". Τα ξενοδοχεία κάνουν χρήση της τελευταίας τεχνολογίας πλυντηρίων, συμπεριλαμβανομένων μηχανών υπερήχων που μπορούν να καταστρέψουν τους λεκέδες και χρησιμοποιούν πολλαπλούς κύκλους πλυσίματος.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου