Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

12 (+1) κινηματογραφικές προτάσεις για το 2012


Ένα γεμάτο πρόγραμμα αναμένει το κινηματογραφικό 2012. Οι μεγάλοι σκηνοθέτες ετοιμάζουν νέες ταινίες, ενώ μικρότερες παραγωγές περιμένουν να εκπλήξουν τους κινηματογραφόφιλους.



Το in.gr επέλεξε δώδεκα ταινίες (συν μία ελληνική) για το 2012, τις οποίες παρουσιάζει στο παρακάτω φωτορεπορτάζ.

Εκτός από αυτές οι κινηματογραφόφιλοι θα μπορούν να δουν στις αίθουσες τους Avengers (που ενώνει σούπερ ήρωες της Marvel), ξανά τον Σπάιντερμαν με τη μορφή του Άντριου Γκάρφιλντ και σκηνοθέτη τον Μαρκ Γουέμπ του 500 Μέρες με τη Σάμερ, το τελικό κεφάλαιο του Twilight, το War Horse του Στίβεν Σπίλμπεργκ, τους βραβευμένους Απογόνους του Αλεξάντερ Πέιν, καθώς και τη νέα συνεργασία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν με τον Ράιαν Γκόσλινγκ (οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ξανά στο Drive.

Shame (εικόνα πάνω)
Η συνεργασία τους στο Hunger υπήρξε ιδιαιτέρως δημιουργική. Τώρα ο σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν συνεργάζεται ξανά με τον Μάικλ Φασμπέντερ στο Shame. Η ιστορία παρακολουθεί έναν άνδρα που είναι εθισμένος στο σεξ, τον οποίο επισκέπτεται η αδελφή του. Η ερμηνεία του Μάικλ Φασμπέντερ έχει κερδίσει βραβεία, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται απλά εξαιρετική.


The Dark Knight Rises


Ο Κρίστοφερ Νόλαν κατάφερε να ανανήψει κινηματογραφικά τον Μπάτμαν και να κάνει το κοινό να ανυπομονεί για κάθε νέα ταινία με ήρωα τον σκοτεινό ιππότη. Τώρα επιστρέφει για τρίτη (και τελευταία όπως λέει) φορά στη Γκόθαμ Σίτι, για να παρουσιάσει ίσως την πιο σκοτεινή ταινία της τριλογίας. Σε αυτήν ο Μπάτμαν θα «τα βάλει» με τον Μπέιν και την Κατγούμαν.


Το κορίτσι με το τατουάζ - The Girl with the Dragon Tattoo


Μπορεί τα αμερικανικά ριμέικ επιτυχημένων ευρωπαϊκών ταινιών να είναι συνήθως κατώτερα των προσδοκιών, ωστόσο ο Ντέιβιντ Φίντσερ δεν είναι ένας τυχαίος σκηνοθέτης. Η πρώτη ταινία της τριλογίας Millenium του Στιγκ Λάρσον έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Ιανουαρίου και οι Αμερικανοί κριτικοί της πλέκουν εγκώμια. Στα συν το καστ που περιλαμβάνει τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Ρούνεϊ Μάρα.


Prometheus


Στο σύμπαν του Άλιεν επιστρέφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ και μάλιστα σε τρεις διαστάσεις. Ο σκηνοθέτης δημιουργεί ένα πρίκουελ, όπου μία ομάδα επιστημόνων ανακαλύπτουν ένα στοιχείο για την προέλευση της ανθρωπότητας και ξεκινούν ένα σκοτεινό ταξίδι. Τα τελευταία οκτώ λεπτά της ταινίας οδηγούν στο Alien. Στην ταινία που έρχεται σε 3D πρωταγωνιστούν οι Σαρλίζ Θέρον και Μάικλ Φασμπέντερ.


Άτιτλο του Τέρενς Μάλικ - Untitled Terrence Malick Project


Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Δέντρου της Ζωής, ο Τέρενς Μάλικ ετοιμάζει πλήθος πρότζεκτ. Ανάμεσά τους και ένα άτιτλο πρότζεκτ με πρωταγωνιστές τους Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ρέιτσελ Βάις και Τζέσικα Τσαστέιν. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης για έναν άνδρα που συναντά ξανά μια παλιά του αγάπη, όταν ο γάμος του καταρρέει.


The Hobbit


Ανυπομονησία προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το Χόμπιτ του Πήτερ Τζάκσον. Αφού άλλαξε σκηνοθέτη και αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων, κατέληξε και πάλι στην... φυσική αγκαλιά του δημιουργού του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το παραμυθένιο σύμπαν της Μέσης Γης που οραματίστηκε ο Τζάκσον για τον Άρχοντα, επιστρέφει στο Χόμπιτ (το οποίο θα προβληθεί σε δύο μέρη σε 3D). Μαζί και αρκετοί από τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε, όπως ο Γκάνταλφ, το Γκόλουμ και η Γκαλάντριελ.


The Dictator


Μετά τον Μπόρατ και τον Μπρούνο, ο Σάσα Μπάρον Κοέν φέρνει στην μεγάλη οθόνη τον... δικτάτορα. Μια περσόνα που φέρνει κάπως σε Σαντάμ Χουσέιν ή Μουαμάρ Καντάφι, αλλά με το γνωστό προκλητικό χιούμορ του γνωστού κωμικού. Σκηνοθετεί ο Λάρι Τσαρλς.


The Great Gatsby


Μπορεί κινηματογραφικά ο Γκάτσμπι να έχει ταυτιστεί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, έρχεται, όμως, να το αλλάξει αυτό. Ο Μπαζ Λούρμαν (Moulin Rouge) μεταφέρει ξανά στο σινεμά το εμβληματικό μυθιστόρημα του Σκοτ Φιτζέραλντ για την απατηλή λάμψη του Λονγκ Άιλαντ του μεσοπολέμου. Πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν εκτός από τον Ντι Κάπριο, οι Κάρεϊ Μάλιγκαν και ο Τόμπι ΜακΓκουάιρ.


Dark Shadows


Η τελευταία του ταινία λιγάκι απογοήτευσε, αλλά ο Τιμ Μπαρτον επιστρέφει στα γνωστά, σκοτεινά του λημέρια με το Dark Shadows, κινηματογραφική μεταφορά τηλεοπτικής σειράς των '60s που περιλαμβάνει βρικόλακες, φαντάσματα, λυκάνθρωπους. Πρωταγωνιστούν και πάλι οι «συνήθεις ύποπτοι» Τζόνι Ντεπ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ενώ με τον Μπάρτον συνεργάζεται ξανά η Μισέλ Φάιφερ (Κατγούμαν στο Batman Returns του σκηνοθέτη). Στη φωτογραφία το καστ, με τον φακό του φωτογράφου του περιοδικού Entertainment Weekly.


Django Unchained


Δύο χρόνια έχουν περάσει από τους Άδωξους Μπάστερδους και ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει με μία ταινία... άγριας δύσης. Ήρωας ο «Τζάνγκο», ένας σκλάβος που απελευθερώνεται από έναν κυνηγό κεφαλών, τον οποίο βοηθά να σώσει τη γυναίκα του από έναν επικίνδυνο ιδιοκτήτη φυτείας. Στην ταινία του Ταραντίνο πρωταγωνιστούν Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και άλλοι.


Hugo


Ίσως η πιο «μαγική» ταινία της χρονιάς. Ο Μάρτιν Σκορσέζε επέλεξε μια ιστορία με ήρωα ένα μικρό παιδί που ψάχνει να αποκωδικοποιήσει έναν γρίφο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης επέλεξε να γυρίσει την ταινία του σε 3D, φτιάχνοντας έναν φόρο-τιμής στο ίδιο το σινεμά. Η ταινία έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, έχει ενθουσιάσει όπου προβλήθηκε και κερδίζει βραβεία διεθνώς. Στην Ελλάδα έρχεται τον Φεβρουάριο.


Cloud Atlas


Είναι ίσως η πιο φιλόδοξη παραγωγή της χρονιάς. Το Cloud Atlas, η συνεργασία του Τομ Τίκβερ με τους αδελφούς Γουατσόφσκι του Matrix αποτελεί μεταφορά του μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Μίτσελ. Τομ Χανκς, Χιού Γκραντ, Τζιμ Στέρτζες, Σούζαν Σάραντον, Χάλι Μπέρι αποτελούν μερικά μόνο από τα ονόματα που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες της ταινίας, η οποία «ταξιδεύει» μέσα στον χώρο και τον χρόνο.


Άδικος Κόσμος


Η νέα ταινία του Φίλιππου Τσίτου έρχεται με δύο βραβεία από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν στις ελληνικές αίθουσες. Η ταινία παρακολουθεί τις προσπάθειες του αστυνόμου Σωτήρη να γίνει «δίκαιος». Μέχρι τη στιγμή που σκοτώνει κατά λάθος έναν άνθρωπο και γνωρίζει την όχι και τόσο συμπονετική Δώρα.

πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου