Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Διάδρομος 2, Σειρά 3, Κάθισμα 5, Texas Theatre, 231 West Jefferson Boulevard, Ντάλλας, Τέξας


Περίπου μία ώρα αφότου πυροβόλησε θανάσιμα τον Πρόεδρο Κένεντι, ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ μπήκε στο Texas Theatre περίπου στις 13:30. Δεν πλήρωσε εισιτήριο και κάθισε πίσω για να δει το δεύτερο μέρος του "Cry of Battle/ War Is Hell".



Σε αυτό το κάθισμα τον βρήκε η αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο Όσβαλντ συμπεριφέρθηκε σαν ένοχος. Καθώς τον πλησίασαν, γρονθοκόπησε έναν αστυνομικό στο πρόσωπο και τράβηξε ένα περίστροφο από τη μέση του πριν τον ακινητοποιήσουν.

Όταν ο Joel Stenfeld εμφανίστηκε στο Texas Theatre το 1993 για το βιβλίο του, "On This Site: Landscape in Memoriam", το κάθισμα του Όσβαλντ έλλειπε προ πολλού. Η πραγματική καρέκλα απομακρύνθηκε την ίδια ημέρα από τον ιδιοκτήτη του κινηματογράφου, ο οποίος την πήρε στο σπίτι του ως ενθύμιο. Το κάθισμα που μπήκε για να το αντικαταστήσει κατασχέθηκε από το FBI, την επόμενη μέρα, ως απόδειξη νομίζοντας ότι ήταν το αρχικό.

Σήμερα, πάνω στο κάθισμα έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα, "Lee Harvey Oswald, 22 Νοεμβρίου 1963" και βρίσκεται σε ένα μικρό μουσείο στο Ιλινόις, το Historical Auto Attractions Museum στην πόλη Roscoe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου