Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι αρχαίοι Γιαπωνέζικοι πάπυροι των μαχών με ... πορδές!


Λίγο-πολύ είναι γνωστό πως οι Γιαπωνέζοι είναι ένας λαός με ίσως τις πιο παράξενες συνήθειες του πλανήτη. Για παράδειγμα, τους αρέσει να γλύφουν πόμολα, να φοράνε εσώρουχα στο κεφάλι ή να συμμετέχουν σε γελοίες εκπομπές. Αυτό που θα δείτε παρακάτω όμως δεν εξηγεί κάπως αυτήν τους εμμονή με τα παράξενα πράγματα.

Χάρη σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, κάπου στην περίοδο Έντο στην Ιαπωνία (1603-1868) δημιουργήθηκε ο πάπυρος he-gassen (γιαπωνέζικα: 屁合戦) που μεταφράζεται "Η μάχη της Πορδής". Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα. Οι αρχαίοι πάπυροι απεικονίζουν διάφορες μάχες με πορδές που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή.

Οι πάπυροι δείχνουν ντόπιους να πέρδονται χαρούμενα ο ένας προς τον άλλο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να "αερίζονται" τόσο δυνατά που ωθούν ακόμη και άλογα, τοίχους και πόρτες! Υπάρχουν ακόμη και μερικοί πάπυροι που απεικονίζουν Ιάπωνες να πέρδονται εναντίον αναξιόπιστων Δυτικών.

Δείτε όλους τους παπύρους στο Japanese and Chinese classics στο Waseda University Library (κλικ στην εικόνα και επιλέξτε είτε τη μορφή HTML ή το pdf).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου