Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου


Το Migingo είναι ένα μικροσκοπικό βραχώδες νησί, μικρότερο από 2.000 τετ. μέτρα, μέσα στη λίμνη Βικτόρια, τη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και τη μεγαλύτερη τροπική λίμνη του κόσμου.
 
 

Μια τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι το 2011 οι κάτοικοι του εκτιμούνται περί τους 500, γεγονός που το καθιστά το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου.


Παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, το Migingo διαθέτει πέντε μπαρ, ένα σαλόνι ομορφιάς, φαρμακείο καθώς και πολλά ξενοδοχεία και οίκους ανοχής.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι ψαράδες και έμποροι ψαριών. Οι πρώτοι που έφτασαν στο νησί ήταν δυο Κενυάτες ψαράδες, ο Dalmas Tembo και ο George Kibebe, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως κατοικούν στο νησί από το 1991. Εκείνη την εποχή, το νησί καλυπτόταν από ζιζάνια και κάτοικοι του ήταν πουλιά και φίδια.


Το νησί είναι μια κυψέλη δραστηριοτήτων και περισσότερα από 100 βάρκες φέρνουν την ψαριά τους κάθε πρωί για να ζυγιστεί και να πωληθεί στους αγοραστές.

Μόλις 200 μέτρα από τις ακτές του Migingo, υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο νησί, το Usingo, που παραμένει ακατοίκητο. Το Usingo και ένα ακόμη μεγαλύτερο γειτονικό νησί, το Pyramid, λέγεται ότι είναι πάρα πολύ απότομα για να φτιαχτεί κάποιος οικισμός.


Τα πλούσια αποθέματα σε πέρκα του Νείλου στα νερά γύρω από το Migingo έχει οδηγήσει σε εδαφική διαφωνία μεταξύ της Ουγκάντας και της Κένυας, οι οποίες διεκδικούν στο νησί.


από amusing planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου