Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

50 χρόνια πριν, σ' αυτό πάρκινγκ οι Beatles έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στις ΗΠΑ


Στις 11 Φεβρουαρίου του 1964, οι Beatles έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στις ΗΠΑ μπροστά σε 8.092 οπαδούς τους στο γεμάτο Washington Coliseum. 50 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική συναυλία, εκείνος ο κατακόκκινος χώρος για αθλήματα στην βορειοανατολική Ουάσιγκτον, αρχικά είχε χτιστεί για να γίνονται αγώνες χόκεϊ και ονομάστηκε Uline Ice Arena, είναι ένα ετοιμόρροπο λείψανο.




Τώρα πλέον χρησιμοποιείται για πάρκινγκ αυτοκινήτων αν και τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι παντού φανερά -χρώμα που έχει ξεφλουδίσει, διαλυμένα καθίσματα, τρύπες στην θολωτή οροφή– ο χώρος απέχει πολύ από τις ημέρες που οι Fab Four, οι Rolling Stones και ο Bob Dylan έδωσαν sold out συναυλίες, και ο Joe Frazier δώσε τον αγώνα που τον έκανε διάσημο.


Χτίστηκε το 1941, αλλά έπεσε στην αφάνεια μετά το 1973, όταν το πολύ μεγαλύτερο Capital Centre άνοιξε στο Landover. Το 1971, το κτίριο είχε χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδια φυλακή για τους κρατούμενους που είχαν συλληφθεί στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων -από το 1994 μέχρι και το 2003. Το 2007 αναγνωρίστηκε ως National Register of Historic Places.

φωτογραφία: Google Streetview

Φέτος, το βράδυ τις ενδεκάτης Φεβρουαρίου, στις 20:31 -την ίδια ώρα που οι Beatles ανέβηκαν στην σκηνή το 1964– ένα συγκρότημα έδωσε συναυλία, με τα ίδια ακριβώς τραγούδια που έπαιξαν και οι Beatles τότε, ως φόρος τιμής σε εκείνη την συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου