Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι καλύτερες εικόνες μικροσκοπίου για το 2013

Αυτή η παγίδα, που μοιάζει με χασμουρητό, του σαρκοφάγου φυτού έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό 2013 Olympus BioScapes Digital Imaging Competition. Ο Igor Siwanowicz, ένας ερευνητής από το Howard Hughes Medical Institute συνέλαβε αυτήν την καταπληκτική φωτογραφία, που διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλες 2100. Γιορτάζοντας την 10η επέτειο του, ο διαγωνισμός είναι η κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο που τιμάει εικόνες και ταινίες ανθρώπων, φυτών και ζώων που "φωτογραφίζονται" με οπτικά μικροσκόπια.

Εκτός από τις 10 καλύτερες συμμετοχές, βραβεύτηκαν φέτος ακόμη 69 με τιμητική διάκριση, 55 εκ των οποίων ήταν εικόνες και 14 ταινίες.

Την επόμενη χρονιά, ο διαγωνισμός, ο οποίος κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 είναι ήδη ανοιχτός για τους συμμετέχοντες. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως και πέντε εικόνες, ακολουθίες εικόνων ή ταινίες με θέματα από την επιστήμη συλλαμβάνοντας τες σε οποιαδήποτε μεγέθυνση θέλουν χρησιμοποιώντας οπτικό μικροσκόπιο.

Για να συμμετάσχει κανείς στο διαγωνισμό ή να δείτε τους νικητές και τις Τιμητικές διακρίσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της olympus bioscapes.

1η θέση - Dr. Igor Siwanowicz

3η θέση - Dr. Igor Siwanowicz. Σύνθετη εικόνα που δείχνει μια συλλογή από μονοκύτταρα φύκια φρέσκου ​​νερού (πράσινη άλγη).

6η θέση - Kurt Wirz. "Brother bugs". Έντομα Gonocerus acuteangulatus, μόλις δυο ωρών. Το μέγεθος τους είναι 3χιλιοστά.

7η θέση - Charles Krebs. Chaoborus προνύμφη κουνουπιού. Ονομάζονται και "glassworm" επειδή είναι διάφανα.

8η θέση - Dr. Yaron Fuchs. Ουρά ποντικιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου