Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Northlandz: ένας εκπληκτικός κόσμος σιδηροδρόμων


Στους χομπίστες που αρέσουν τα τρένα, συνήθως ξεκινούν με κάμποσες ράγες και μερικές μηχανές και βαγόνια. Μερικοί από αυτούς, ανεβάζουν κάπως τον πήχη φτιάχνοντας και μικρά τοπία-μακέτες. Κάποιοι όμως το συγκεκριμένο χόμπι τους γίνεται εμμονή και το εκτοξεύουν σε άλλες διαστάσεις!



Δείτε ακόμη:
Miniatur Wunderland: ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος-μινιατούρα στον κόσμο
Εκπληκτικά διοράματα-μινιατούρες από την Lori Nix
Μια πόλη που δεν υπήρξε ποτέ!
Σουρεαλιστικές μινιατούρες από τον Frank Kunert
Πριν το Εγκληματολογικό και το CSI υπήρχαν τα κουκλόσπιτα!


Το Flemington στο Νιου Τζέρσι είναι η Μέκκα για όσους ασχολούνται με αυτό το χόμπι, χάρη στον Bruce Zaccagnino. Ο Zaccagnino, ξεκινώντας από το υπόγειο του σπιτιού του, εργαζόταν για πάνω από μια δεκαετία για τη δημιουργία του "Northlandz", έναν "παράδεισο" για τους λάτρεις των σιδηροδρόμων, που έχει έκταση περίπου 4.831 τετ. μέτρα και πάνω από 100 μοντέλα τρένων!



Μικρά διαλυμένα αεροπλάνα, νεκροταφεία και εργοστάσια ανάμεσα σε βουνά, γέφυρες και ουρανοξύστες είναι μερικά από όσα μπορεί κανείς να δει στον μικροσκοπικό κόσμο που έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια.



Ο φωτογράφος μινιατούρων Matthew Albanese (δείτε εδώ δημιουργίες του) πήγε στο Northlandz με την κάμερα του (Sony QX-100) και απαθανάτισε αυτόν τον μικρόκοσμο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου