Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα πιο εκπληκτικά αερόπλοια και ζέπελιν της Ιστορίας

Pax, ένα πολύχρωμο αερόπλοιο, κατασκευή του Βραζιλιάνου εφευρέτη Augusto Severo. Ο εφευρέτης σκοτώθηκε στο Παρίσι το 1902, όταν το αερόπλοιο σηκώθηκε απότομα και εξερράγη.

Πως θα ήταν άραγε οι ουρανοί αν και σήμερα πετούσαν αερόπλοια και ζέπελιν; Αυτά τα κλασικά μέσα μεταφοράς είναι από τους πιο κομψούς και όμορφους τρόπους μεταφοράς που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα του παρελθόντος.



Ένα αερόπλοιο Spencer ενώ απογειώνεται στο Ranelagh το 1903.


Ένα πηδαλιούχο Clement-Bayard σε υπόστεγο στη Γαλλία.


Γερμανικό ζέπελιν πάνω από τα Βαλκάνια, 1916.


Το Norge, σχεδιασμένο από τον Umberto Nobile, πέταξε πρώτη φορά το 1924 με την ονομασία N1. Το αερόπλοιο κατασκευάστηκε ένα χρόνο αργότερα κατάλληλο για τις Αρκτικές συνθήκες. Ήταν το πρώτο αεροσκάφος στο Βόρειο Πόλο και το πρώτο που πέταξε πάνω από το πολικό κύκλο ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική.


Το USS Los Angeles, αναποδογυρισμένο μετά από απίστευτο άνεμο από τον Ατλαντικό στο New Jersey το 1926.


Το γερμανικό LZ 127 Graf Zeppelin. Κατασκευάστηκε το 1926-1928, έκανε 590 πτήσεις και αποσύρθηκε το 1937.


Τέσσερα αερόπλοια (USS Akron, USS Los Angeles, Goodyear RS-1, Pony Blimp) στο έδαφος.


Το R101, ένα Βρετανικό αερόπλοιο που κατασκευάστηκε το 1929, συνετρίβη στις 5 Οκτωβρίου του 1930 στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της πρώτης του πτήσης. 48 από τους 54 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.


Το ζέπελιν Hindenburg πάνω από το Μανχάταν. Το LZ 129 Hindenburg, κατασκευάστηκε το 1936, πέταξε μόνο 14 μήνες (63 πτήσεις), όταν 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια φωτιά που ονομάστηκε "Καταστροφή Hindenburg", που συνέβη προσγειωνόταν στην Αεροπορική Βάση Lakehurst στο Νιου Τζέρσεϊ.


Ιούνιος του 1943. Ηλιοβασίλεμα πάνω από τον Ατλαντικό, όπου βρίσκονται μερικά πλοία των ΗΠΑ. Ένα μικρό αερόστατο του Ναυτικού των ΗΠΑ, αιωρείται από πάνω τους, ελέγχοντας για εχθρικά υποβρύχια.

από: io9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου