Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος φτιάχνει τα σκηνικά στοιχεία για το Boardwalk Empire;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που βρίσκονται, πως γίνονται ή ποιος φτιάχνει όλες αυτές τις παλιές εφημερίδες, τις επιστολές, τις φωτογραφίες, τις αφίσες και τα βιβλία (σκηνικό στοιχείο είναι ο όρος) που χρησιμοποιούνται από τους χαρακτήρες σε διάφορες σειρές ή ταινίες;



Ο Ross MacDonald ποτέ δεν είχε ονειρευτεί ότι μια μέρα θα έφτιαχνε σκηνικά στοιχεία για ταινίες. Αφού πέρασε από διάφορα επαγγέλματα, κατέληξε να γίνει "σχεδιαστής σκηνικών στοιχείων και σύμβουλος εκτύπωσης και σχεδιασμού". Αυτήν την περίοδο δημιουργεί τα σκηνικά του "Boardwalk Empire" του HBO (η σειρά παίζεται και στην Ελλάδα), για την ακρίβεια στους 4 τελευταίους κύκλους.

"Έχω φτιάξει την αναφορά σύλληψης του Αλ Καπόνε, την άδεια οδήγησης του Agent Van Alden και τα ταμπελάκια των αποδεικτικών στοιχείων, το πιστοποιητικό θανάτου του Jimmy Darmody, την κάρτα του Arnold Rothstein, σημειωματάρια τσέπης πολλών από τους χαρακτήρες, περιοδικά, φωτογραφικά άλμπουμ ... τηλεγραφήματα ... συμφωνητικά ασφαλειών ζωής, ιατρικά διαγράμματα και εκατοντάδες άλλα σκηνικά στοιχεία", δηλώνει ο ίδιος στο blog του.


"Περνάω πολλές ώρες ψάχνοντας ανάμεσα σε αρχεία για να βρω μια άδεια κυκλοφορίας του 1922 στο Νιου Τζέρσι ή ένα ιρλανδικό διαβατήριο για να φτιάξω ένα ακριβές αντίγραφο. Αυτά που φτιάχνω μπορεί να εμφανιστούν για κλάσματα του δευτερολέπτου... Μερικές φορές η κάμερα μπορεί να δείξει κάποιο από τα δημιουργήματα μου, άλλες μπορεί να μην το δείτε καν".

Οι κάρτες είναι μερικές από τις πολλές δουλειές του MacDonald που δεν τις έδειξε η κάμερα

Έχει δουλέψει και στο "Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού - Το βιβλίο με τα μυστικά" (National Treasure: Book of Secrets, 2007), με τον Νίκολας Κέιτζ. Ο MacDonald μέσα σε έξι μήνες έφτιαξε εκατοντάδες χαρτιά, χάρτες, βιβλία, δερματόδετους χαρτοφύλακες, εικονογραφήσεις, πανομοιότυπα του ημερολογίου του Τζον Γουίλκς Μπούθ κ.ά.


"Το βιβλίο περιέχει πολλαπλά δείγματα αληθινών χειρόγραφων κάθε προέδρου μέχρι τον Μπιλ Κλίντον".


"Η φωτογραφία με την αυτοψία του εξωγήινου είναι δημιουργία του Bryan Morton. Επίσης, ο ίδιος δημιούργησε πολλές φωτογραφίες με ψεύτικες προσγειώσεις στο φεγγάρι".


Για πλάκα και μόνο, ο MacDonald δημιούργησε ένα λειτουργικό αντίγραφο του πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν.


Πάνω, μερικές από τις δημιουργίες του MacDonald για το "Το Μεγάλο Φαβορί" (Seabiscuit, 2003). Το βιβλίο, που ανήκε στον γιο του ιδιοκτήτη του αλόγου, φτιάχτηκε από την αρχή.

Από τον MacDonald ζητήθηκε να αναπτύξει ένα στυλ γραφής που θα αντανακλούσε την προσωπικότητα του χαρακτήρα του Kevin Costner στο "Mr. Brooks" (2007), έναν βαρετό υπάλληλο το πρωί και αδίστακτο δολοφόνο τη νύχτα. Ο MacDonald μελέτησε το γραφικό χαρακτήρα του Ted Bundy και του John Wayne Gacy. Τα αποτελέσματα στην φωτογραφία που ακολουθεί:



Πάνω βλέπουμε ένα από τα σημειωματάρια του Doctor Frankenstein από το "Van Helsing" (2004), με τον Χιού Τζακμαν, το οποίο ο MacDonald έγραψε, σχεδίασε, εικονογράφησε, τύπωσε και έδεσε.

"Δυστυχώς, στην ταινία μόλις και μετά βίας μπορείτε να τα δείτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου κάτω από τον βραχίονα του καλού γιατρού καθώς φτιάχνει το κιβώτιο του. Σαπίζουν κάπου σε κάποια αποθήκη ..."



Σκηνικά στοιχεία από το "Η Μάσκα του Ζορό" (The Mask of Zorro, 1998), όπου ανάμεσα τους υπάρχουν χαρτιά διαζυγίου, ψηφοδέλτια, μια ετικέτα κρασιού του 18ου αιώνα και ένα τεράστιο βιβλίο, δεμένο με το χέρι σε στυλ του 15ου αιώνα...

Ανακαλύψτε και άλλες δημιουργίες του Ross MacDonald στην ιστοσελίδα του και στο blog του όπου ανεβάζει δημιουργίες του για το Boardwalk Empire.

από messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου