Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Bullet Baba: Ένας ναός στην Ινδία αφιερωμένος σε μια μοτοσυκλέτα... και τον τελευταίο αναβάτη της


Το 1988, κάποιος Om Banna σκοτώθηκε όταν, ενώ οδηγούσε, έπεσε με τη μηχανή του, μια Royal Enfield Bullet, σε ένα δέντρο. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, κάθε προσπάθεια να μετακινηθεί η 350cc μηχανή από το σημείο του δυστυχήματος αποτύγχανε -και η μηχανή απλώς... επέστρεφε από μόνη της στο σημείο. Η αστυνομία έφτασε σε σημείο να κλειδώσει με αλυσίδες τη μηχανή, αλλά το επόμενο πρωί, οι αλυσίδες βρέθηκαν σπασμένες και η μηχανή βρισκόταν ξανά στο σημείο.
Έτσι, τοποθετήθηκε μόνιμα στο σημείο του δυστυχήματος στο χωριό Chotila του Ρατζαστάν και δημιουργήθηκε ένας ναός προς τι μή υ αναβάτη. Συνεχώς συμβαίνουν ατυχήματα, και ιδιαίτερα με μηχανή, στην Ινδία και ο κόσμος συνεχίζει να επισκέπτεται το ναό της μηχανής, γνωστός πλέον ως Bullet Baba, για να αφήσουν προσφορές στην "θεότητα" και να ζητήσουν τις ευλογίες της για ασφαλή ταξίδια.

Από τη θέση της μέσα σε μια γυάλινη προθήκη, πάνω σε ένα τσιμεντένιο βάθρο, η μηχανή λαμβάνει παραδοσιακές προσφορές με λουλούδια και αλκοόλ. Σε κοντινή απόσταση, το δέντρο που στοίχισε τη ζωή του Om Banna είναι στολισμένο με κορδέλες, προσευχές και λουλούδια.


Το Bullet Baba είναι ένας περίεργος ναός (αυτό είναι σίγουρο!), αλλά συμβαίνει σε μια χώρα που μαστίζεται με θανατηφόρα ατυχήματα. Η μοτοσικλέτα έχει γίνει τέτοιος πόλος έλξης που ο κόσμος που καταφτάνει για προσκύνημα έρχεται από την άλλη άκρη της χώρας.

Μεταξύ των προσφορών είναι και κράνη μοτοσικλέτας. Ο Om Banna λέγεται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ όταν συνετρίβη και σκοτώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου