Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ένα απομακρυσμένο πάρκο στην Ιαπωνία γεμάτο με παγκόσμια ορόσημα


Ένα γηροκομείο για ηλικιωμένους, αλλά και για άτομα με αναπηρίες, βρίσκεται δίπλα σε ένα αντίγραφο του Σινικού Τείχους της Κίνας. Αυτό είναι το Πάρκο Taiyo.



Δείτε ακόμη:
Τα χωριά-μινιατούρες του Bourton-on-the-Water
5 πόλεις μινιατούρες
Ένα μουσείο με 32.000 μικροσκοπικούς στρατιώτες
Ένα τεράστιο διόραμα με τρένα


Το Πάρκο Taiyo, βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο και ελάχιστο γνωστό τμήμα της εξοχής Himeji. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο με αντίγραφα διάσημων ορόσημων από όλο τον κόσμο, από τον στρατό της τερακότας της Κίνας, μέχρι τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες και το κάστρο Νοϊσβανστάιν της Βαυαρίας.



Το πάρκο είναι δημιουργία ενός φιλάνθρωπου που είχε όραμα να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Η ιδέα του πάρκου είναι να μπορέσουν άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να "ταξιδέψουν" στον κόσμο.



Το ταξίδι περιλαμβάνει διάσημους προορισμούς στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, το νησί του Πάσχα, την Αίγυπτο, την Κίνα, τη Μικρή Πολυνησία, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Υπάρχουν τα Μοάι του Νησιού του Πάσχα, η Αψίδα του Θριάμβου, το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο Βούδας της Ταϊλάνδης και οι αρχαίοι πολιτισμοί των Ίνκα και Μάγιας.



Ωστόσο, τα αντίγραφα είναι ελαφρώς -ή σε μερικές περιπτώσεις, σημαντικά- φθαρμένα λόγω των καιρικών συνθηκών. Το Σινικό Τείχος είναι κατάφυτο από ζιζάνια και οι Πυραμίδες έχουν γίνει ελαφρώς μαύρες με το πέρασμα των χρόνων. Μέσα στις μικρές καλύβες της Μικρής Πολυνησίας, οι κιτρινισμένες εικόνες του ιδρυτή του πάρκου και των κατοίκων της περιοχής κρέμονται στους τοίχους. Το πάρκο ήταν πραγματικά το όνειρο ενός ανθρώπου και το έργο μιας ζωής.


Πρόσφατα, πιθανώς σε μια προσπάθεια προσέλκυσης και νεότερων ανθρώπων, το αντίγραφο του κάστρου Νοϊσβανστάιν εφοδιάστηκε με διάφορους ορόφους 3D τέχνης.


φωτογραφίες: trip advisor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου