Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Τεράστια γλυπτά ζώων από άχυρα ρυζιού


Ο αγροτικός παράκτιος νομός Νιιγκάτα στη βόρεια Ιαπωνία είναι γνωστός για τους ορυζώνες του με την πλούσια συγκομιδή κάθε φθινόπωρο. Μετά τη συγκομιδή του ρυζιού, απομένουν τεράστιες ποσότητες άχυρου ρυζιού, που ονομάζονται wara.




Όμως, αυτά τα άχυρα αυτά να πετιούνται, χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους: σε στέγες, για λιπάσματα, ζωοτροφές και, ιστορικά, για την παραγωγή διάφορων αγαθών προτού αυτά αντικατασταθούν από πιο σύγχρονα υλικά. Στην πρωτεύουσα της περιοχής, τη Νιιγκάτα, τα άχυρα χρησιμοποιούνται και πιο δημιουργικά. Μετατρέπονται σε γιγαντιαία, φανταστικά γλυπτά ζώων.



Την τελευταία δεκαετία, φοιτητές του Πανεπιστημίου Τέχνης Musashino στο Τόκιο πηγαίνουν κάθε φθινόπωρο στην Νιιγκάτα για να δημιουργήσουν γλυπτά με το άχυρο από το ρύζι. Αυτά τα έργα τέχνης, φτιαγμένα με τη χρήση μπαλών από πλεγμένο άχυρο πάνω σε ξύλινο πλαίσιο, εκτίθενται στο ετήσιο φεστιβάλ τέχνης Wara στο πάρκο Uwasekigata. Το 2017, για να γιορτάσουν τη 10η επέτειο του φεστιβάλ, οι μαθητές αντιμετώπισαν την πρόκληση να δημιουργήσουν ζώα -όπως γορίλες, ρινόκερους και δεινόσαυρους- σε διπλάσιο μέγεθος από τις άλλες χρονιές (φωτογραφίες).



φωτογραφίες: waraartmatsuri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου