Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η προτομή του ινδουιστικού θεού Σίβα στο Booluvampatti της Ινδίας


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προτομή, είναι από 500 τόνους χάλυβα και είναι αφιερωμένη στο θεό Σίβα.



Περιτριγυρισμένο από καταπράσινα αγροκτήματα, οπωροφόρα δέντρα και τα όρη Velliangiri, η πανύψηλη προτομή Adiyogi έχει ύψος 112 πόδια (34,3 μέτρα) και βρίσκεται στην πόλη Κοϊμπατόρε της Ινδίας. Είναι αφιερωμένη στον θεό Σίβα, τον πρώτο γιόγκι. Ο Σίβα είναι δημοφιλής σε πολλές μορφές, αλλά η προτομή απεικονίζει τη θεότητα ως τον "πρώτο γιόγκι", κάτι που δεν είναι συνηθισμένο.


Το ύψος των 112 ποδών συμβολίζει τις 112 μεθόδους για να αποκτήσει κανείς ελευθερία -ή moksha- ζήτημα του πολιτισμό της γίογκα. Λέγεται επίσης ότι το ύψος αντιπροσωπεύει τα 112 τσάκρα, τα σημεία εστίασης στο σώμα που χρησιμοποιούνται στον διαλογισμό.

Η προτομή, η οποία εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017, ανήκει και διατηρείται από έναν μη κερδοσκοπικό και μη θρησκευτικό οργανισμό. Φτιάχτηκε για να υπενθυμίσει στον κόσμο την εσωτερική μεταμόρφωση και απελευθέρωση. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του οργανισμού, "το Adiyogi αποτελεί υπενθύμιση για την αλλαγή της ανθρωπότητας από τη θρησκεία στην ευθύνη".


Παρά τις παραλλαγές του Ινδουισμού, το Adiyogi είναι ένα μη θρησκευτικό μέρος. Οι άνθρωποι οποιασδήποτε πίστης και θρησκείας είναι ευπρόσδεκτοι να το επισκεφθούν και να συμμετάσχουν σε πολλά από τις διάφορες εκδηλώσεις που ξεδιπλώνονται στη σκιά του Σίβα.

Ο οργανισμός διοργανώνει συχνά παιχνίδια, πολιτιστικά προγράμματα, ομιλίες, δείπνα και άλλα γεγονότα συντροφικότητας μπροστά στο άγαλμα. Στη βάση της προτομής είναι ένα ιερό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ψάλλουν ή να διαλογιστούν. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ινδικούς ναούς ή τα σημεία διαλογισμού, εδώ επιτρέπεται στους επισκέπτες να τραβούν selfi με τον Adiyogi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου