Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Μια... εσωτερική θάλασσα στη Μάλτα


Τα αλιευτικά σκάφη που αγκυροβολούν σε αυτή τη μικρή λιμνοθάλασσα εισέρχονται και εξέρχονται προς τη θάλασσα από μια σήραγγα.



Δείτε ακόμη:
Η αρχαία περιτοιχισμένη πόλη Μντίνα στην Μάλτα από ψηλά


Η Inland Sea στο χωριό Σεντ Λόρενς στη Μάλτα είναι μια μικρή λιμνοθάλασσα, που περικλείεται σχεδόν εντελώς από γη, της οποίας οι ακτές είναι γεμάτες από μικρές αλιευτικές βάρκες. Τις ημέρες που η θάλασσα είναι ήρεμη, αυτά τα σκάφη μπορούν να φύγουν από το προστατευτικό λιμάνι, μέσα από μια μικρή ρωγμή στα βράχια, που χωρίζουν τη λιμνοθάλασσα από τη Μεσόγειο.


Οι ντόπιοι ψαράδες αυξάνουν τα κέρδη τους μεταφέροντας επισκέπτες μέσω αυτής της φυσικής καμάρας για να δουν τους απόκρημνους ασβεστολιθικούς βράχους που περιβάλλουν την είσοδο. Η περιοχή είναι διάσπαρτη με περίεργους σχηματισμούς πετρωμάτων, όπως το Fungus Rock και το Azure Window -το οποίο κατέρρευσε πρόσφατα.

Ο βράχος Fungus - πηγή

Η εσωτερική θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά και μπορεί κανείς να δει πολλά μικρά ψάρια να κολυμπούν κάτω από την επιφάνεια. Είναι ιδανικό μέρος για καταδύσεις, μιας και είναι εύκολο να κολυμπήσει κανείς μέσα από την καμάρα προς τη Μεσόγειο, όπου το βάθος του νερού φτάνει τα 50 μέτρα κοντά στα βράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου