Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ένας μικρός παράδεισος vintage συλλογών στην Μπανγκόκ


Στο Papaya Studio μπορεί κανείς να βρει, τα πάντα!



Πείτε ένα οποιοδήποτε τυχαίο αντικείμενο από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και οι πιθανότητες να το βρείτε στο Papaya Studio είναι πολύ υψηλές, μιας και το Studio είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους συλλέκτες περίεργων vintage αντικειμένων.


Το κατάστημα είναι το πνευματικό τέκνο του εκκεντρικού κ. Tong, ενός συλλέκτη αντικών, vintage και περιέργων αντικειμένων από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 25 χρόνια μαζεύει τα πάντα, από vintage σκανδιναβικά έπιπλα σχεδιαστών, μέχρι ανατριχιαστικές κούκλες μανεκέν, κινέζικες πορσελάνες, ρετρό ποδήλατα αγώνων και κανονικού μεγέθους φιγούρες υπερηρώων στην αποθήκη του.


Τα αντικείμενα εκτίθενται σε ένα λαβύρινθο από ψεύτικα σαλόνια, ευρύχωρα στούντιο φωτογραφίας και τεράστια γραφεία. Δεν υπάρχει χάρτης για το κατάστημα ή ευρετήριο, αλλά τα αντικείμενα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με κάποια μορφή λογικής, είτε ως εποχιακά -βικτοριανά έπιπλα, ρετρό έπιπλα και λοιπά- είτε ως χρήση -όπως καρέκλες, καθρέφτες ή παιδικά παιχνίδια.


Όλα τα στοιχεία είναι προς πώληση, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς κανένα από τα αντικείμενα δεν έχει τιμή, αλλά και όταν ζητηθεί η τιμή, αυτή είναι τσιμπημένη. Ορισμένες φορές, ο ιδιοκτήτης ίσως απλώς αρνηθεί να πουλήσει κάποιο από τα αντικείμενα, απλά επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι έχει γίνει διάσημο.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου