Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ο δεύτερος ψηλότερος ιστός εθνικής σημαίας παγκοσμίως


Βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσαμπέ, και σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, η εθνική σημαία της χώρας βρίσκεται υψωμένη σε ύψος 165 μέτρων (541 πόδια).



Ο ιστός στην πόλη κατασκευάστηκε από μια κατασκευαστική εταιρία με έδρα το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η οποία είχε κατασκευάσει και τον ιστό για την εθνική σημαία του Αζερμπαϊτζάν, ύψους 531 ποδών. Ο ιστός αποτελείται από χαλύβδινες σωληνώσεις των 12 μέτρων η κάθε μια, οι οποίες τοποθετήθηκαν με γερανό. Η κατασκευή του διήρκεσε πέντε μήνες. Η πρώτη έπαρση της εθνικής σημαίας έλαβε χώρα τον Μάιο του 2011. Μέχρι το 2014 ήταν η ψηλότερη εθνική σημαία. Την χρονιά εκείνη έχασε το ρεκόρ από τη σημαία στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βρίσκεται σε έναν ιστό ύψους 170 μέτρων.


Ο ιστός της σημαίας του Τατζικιστάν βρίσκεται μπροστά στο Παλάτι των Εθνών στην πρωτεύουσα της χώρας. Η κατασκευή του ιστού ήταν μέρος μερικών κατασκευών που έλαβαν χώρα για να εορταστεί η 20ή επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας. Η σημαία που βρίσκεται στον ιστό ζυγίζει σχεδόν 700 κιλά και έχει διαστάσεις περίπου 30x60 μέτρα (98x196 πόδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου