Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ένας όμορφος καταρράκτης στην Ισπανία και ο τραγικός θρύλος του


Ο καταρράκτης Salto de la Novia βρίσκεται στον ισπανικό δήμο Navajas και μεταφράζεται ως "Άλμα της Νύφης".Κρυμμένος κάπου στην κοντά στην Καστεγιόν δε λα Πλάνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στη βόρεια Βαλενθιανική Χώρα, στον ποταμό Palancia, βρίσκεται ένας καταρράκτης που ο μύθος θέλει τις νύφες να πηδούν από πάνω του, στην άλλη όχθη του ποταμού, για να αποδείξουν την αγνή αγάπη τους.


Ο καταρράκτης έχει ύψος 30 μέτρα. Πριν από πολλά χρόνια, οι μέλλουσες νύφες έπρεπε να πηδήξουν πάνω από τον καταρράκτη για να αποδείξουν την αγάπη τους αλλά και για να εξασφαλίσουν έναν γόνιμο και επιτυχημένο γάμο.

Ενώ οι περισσότερες νύφες τα κατάφερναν με το άλμα μπροστά σε άλλες, η ιστορία λέει ότι ένα κορίτσι πήδηξε και γλίστρησε στο ποτάμι. Αμέσως, ο μέλλον σύζυγός της πήδηξε πίσω της, αλλά το ρέμα παρέσυρε και αυτόν.


Ακόμα και σήμερα, λέγεται ότι τα μεσάνυχτα ακούγονται οι φωνές του άτυχου ζευγαριού που επιπλέουν στο νερό, ενώ ο καταρράκτης λέγεται ότι αποκτάει ένα αστραφτερό λευκό χρώμα που μοιάζει με το χρώμα ενός νυφικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου