Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Βικτοριανές γυάλινες προθήκες


Αν υπάρχει ένα πράγμα που μάλλον οι άνθρωποι της Βικτωριανής εποχής είχαν μπόλικο είναι ο χρόνος. Χωρίς το Instagram και το Netflix, ήταν δημιουργικοί -και παράξενοι... Είχαν μια εμμονή με το μακάβριο, το άγνωστο και τη μετά θάνατον ζωή, αυτό που σήμερα ονομάζουμε πνευματισμό, Ίσως γι' αυτό οι αντίκες της εποχής είναι πιο ενδιαφέρουσες.



Το "Sezincote Folly" (και φωτογραφία πάνω). Ο John Darcy Noble ονόμασε αυτή τη δημιουργία από το σπίτι του Sir Charles Cockerell που έχτισε ο ίδιος στην Αγγλία με τα λεφτά που έκανε στην Ινδία.

"Sleeping Beauty", σε γυάλινο κιβώτιο διακοσμημένο με γυαλιστερό χαρτί. Χρονολογείται γύρω στο 1870 και η προέλευσή της περιβάλλεται από μυστήριο. Το γυάλινο κουτί είναι ένα έργο μηχανικής από μόνο του. Αποτελείται από εννέα πάνελ που κόπηκαν με βαμβάκι και στη συνέχεια ενώθηκαν με διάφορα χαρτιά, ως διακόσμηση.

Βικτοριανές κοσμηματοθήκες:



Βικτοριανό τεράριουμ, γνωστό ως Wardian Case:



Βικτοριανές διαφάνειες μικροσκοπίου:


"... Μέχρι τα τέλη του 1800, με την εμφάνιση μιας διευρυνόμενης μεσαίας τάξης και το αυξανόμενο λαϊκό ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες, δεν ήταν ασυνήθιστο για τα νοικοκυριά να έχουν ένα χρησιμοποιημένο μικροσκόπιο και ένα μικρό 'cabinet of curiosities" ... Πολλοί άνθρωποι της εποχής μπορούσαν πουν τα κοινά αλλά και τα λατινικά ονόματα και τις συνήθειες για τα περισσότερα φυτά, έντομα και άλλα ζωντανά πλάσματα ... Οι εκδρομές στη θάλασσα έγιναν δημοφιλές χόμπι, θεωρώντας τες μια υπέροχη ευκαιρία για τη συλλογή ασυνήθιστων δειγμάτων για μελέτη ... Κατά τη διάρκεια της ακμής της βικτωριανής περιόδου, το μικροσκόπιο και η συλλογή αντικειμένων δεν θεωρούνταν απλώς ένα μέσο εκπαίδευσης ή επιστημονικών εργαλείων για το εργαστήριο, αλλά ως μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ψυχαγωγία".



από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου