Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που επιπλέει


Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην ολλανδική πόλη Λέιντεν είναι κατασκευασμένη πάνω σε βάρκες και είναι μια από τις ελάχιστες του είδους στην Ευρώπη.



Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο των ημερών και μπορεί κανείς να βρει σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό που διαφέρει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα είναι το μέγεθος, η ποικιλία και η τοποθεσία της αγοράς. Για παράδειγμα, η αγορά στην ολλανδική πόλη Λέιντεν είναι μοναδική από πολλές απόψεις μιας και επιπλέει στο παλαιότερο κανάλι της πόλης.


Στην Ευρώπη υπάρχουν ελάχιστες τέτοιες αγορές και πολλοί λένε ότι αυτή του Λέιντεν είναι η καλύτερη. Η αγορά απαρτίζεται από σχεδόν 90 περίπτερα που πουλάνε τρόφιμα, ζεστά ποτά και χειροποίητα κομμάτια. Διαθέτει επίσης παγοδρόμιο -εννοείται ότι και αυτό επιπλέει- και μια μικρή σκηνή όπου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις.


Οι επισκέπτες της αγοράς μπορούν επίσης να απολαύσουν μια ξενάγηση με βάρκες στο κανάλι. Μάλιστα, το 2016, η αγορά βραβεύτηκε ως η "καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης".


Η αγορά είναι ανοικτή από τις 14 μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου και η είσοδος είναι δωρεάν.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου