Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ένα μεγάφωνο στην έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια


Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί υπάρχει αυτό το μεταλλικό μεγάφωνο, πάνω σε δύο βράχους, στη μέση της ερήμου Μοχάβι.



Άραγε, υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος που κάποιος τοποθέτησε αυτό το μεγάφωνο στη μέση του πουθενά στην έρημο Μοχάβι; Ήταν όπλο; Μήπως τύμπανο; Ή κεραία; Ή μήπως κάποια πλάκα που έστησε κάποιος και περίμενε να το δουν; Κανείς δεν είναι σίγουρος.


Αυτό το τεράστιο, σε σχήμα μεγάφωνου μυστηριώδες αντικείμενο βρίσκεται πάνω σε δύο βράχους πάνω σε ένα λόφο ύψους 30,5 μέτρων σε μια απομακρυσμένη μεριά της ερήμου, μεταξύ των πόλεων Baker και Ludlow. Έχει μήκος σχεδόν 2,5 μέτρα και είναι φτιαγμένο από λεπτές λωρίδες σίδερου που είναι συγκολλημένες μεταξύ τους. Πολλοί ταξιδιώτες αλλά και ιστορικοί έχουν ψάξει να βρουν μια εξήγηση πώς βρέθηκε εκεί και για ποιο λόγο. Όμως, ενώ οι θεωρίες είναι πολλές, η απάντηση παραμένει ασαφής.

Μια θεωρία προτείνει ότι το μεγάφωνο χρησιμοποιήθηκε σαν σειρήνα για να ειδοποιεί τους ντόπιους όταν ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιούσε απόρρητες δοκιμές χημικών ή αερίων στην περιοχή. Μια άλλη ακραία θεωρία διατυπώνει ότι οι επισκέπτες που έφταναν εκεί, τέντωναν ένα κομμάτι δέρματος στο ένα άκρο και το χτυπούσαν σαν τύμπανο.


Όποια και αν είναι η προέλευση, αυτό το μυστηριώδες μεγάφωνο στην κορυφή των βράχων είναι πράγματι ένα περίεργο και απροσδόκητο θέαμα.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου