Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Το κουνέλι βρικόλακας του Νιουκάστλ


Ένα γκαργκόιλ -οι γνωστές τερατόμορφες υδρορροές- με μυστηριώδη ιστορία και που ίσως στην πραγματικότητα δεν είναι κουνέλι.



Το Vampire Rabbit του Νιουκάστλ είναι μια μυστηριώδης υδρορροή που βρίσκεται πάνω από την εξώπορτα του Cathedral Buildings και που κοιτάει προς τον καθεδρικό του St Nicholas για πάνω από 100 χρόνια. Όμως, κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί δημιουργήθηκε αυτή η αιμοσταγής υδρορροή.


Το κτήριο -μαζί και η υδρορροή- ανεγέρθηκε το 1901. Οι ντόπιοι λένε μια ιστορία για ληστές τάφων που λυμαίνονταν ανενόχλητοι την περιοχή, έως ότου, μια σκοτεινή νύχτα, εμφανίστηκε αυτό το τέρας με τους κυνόδοντες στην πόρτα απέναντι από το νεκροταφείο. Κάποιοι όμως πιστεύουν ότι το κουνέλι είναι στην πραγματικότητα λαγός του οποίου τα αυτιά έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα ανάποδα. Αν συμβαίνει αυτό, το αιμοσταγές πλάσμα ίσως τοποθετήθηκε εκεί σαν αναφορά στον Sir George Hare Phipson, έναν ντόπιο γιατρό, Ελευθεροτέκτωνα και φίλο του αρχιτέκτονα του καθεδρικού.


Ενώ η υδρορροή ήταν αρχικά στο ίδιο χρώμα με τα τούβλα, σήμερα έχει βαφτεί με αυτό το απειλητικό μαύρο και το κόκκινο του αίματος στα δόντια και τα νύχια του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου